Олександр Усик / фото REUTERS

Чемпіон WBO, WBA, IBO та IBF у суперважкій вазі Олександр Усик прокоментував звільнення Херсона від рашистів.

"Донецьк – це Україна. Луганськ – це Україна. Запоріжжя – це Україна. Крим – це Україна. Херсон – це Україна. Слава Україні. Слава ЗСУ", - написав Усик в Instagram.

фото instagram.com/usykaa

Раніше Усик відповів, що думає про тезу "росіяни та українці - брати".

Відео дня

Звільнення Херсона

11 листопада український президент Володимир Зеленський підтвердив звільнення Херсона. Також деокуповано правий берег Херсонської області.

За даними командування, всього станом на 11 листопада ЗСУ звільнили від російських окупантів близько трьох тисяч квадратних кілометрів на півдні України. На деяких ділянках тривають пошуки російських військових, що розбіглися.

Секретар РНБО Олексій Данілов на тлі спроб Росії почати переговори заявив, що Україна не має наміру "заморожувати війну"

У Росії виведення військ з Херсона пояснили "маневрами" з метою зберегти боєздатність підрозділів і закріпитися на кращих позиціях. Протягом кількох місяців ЗСУ "кошмарили" окупантів на правобережжі, пошкоджуючи логістичні шляхи ЗС РФ.

У США звільнення Херсона назвали "видатною перемогою України". Як зазначив радник Білого дому Джейк Салліван, ця перемога має ширше стратегічне значення, оскільки зменшилась довгострокова загроза для Одеси та узбережжя Чорного моря.