Яна Сізікова (ліворуч) виступає в парному розряді / фото twitter.com/NimManagement

Російська тенісистка Яна Сізікова була затримана поліцією в Парижі під час турніру "Великого шолома" "Ролан Гаррос", з якого знялася одна з найкращих тенісисток світу.

Про це повідомляє Le Parisien.

26-річну росіянку заарештували ввечері 3 червня, коли вона завершила сеанс масажу після поразки в матчі першого кола в парному розряді. Крім того, в її готельному номері був проведений обшук.

Відео дня

Сізікову підозрюють в участі в договірному матчі на "Ролан Гаррос" минулого року. Тоді були зроблені підозріло високі ставки (кілька десятків тисяч євро) на поразку росіянки і американки Медісон Бренгл в матчі парного розряду. Зокрема, букмекери звернули увагу на п'ятий гейм другого сету, в якому Сізікова допустила дві подвійні помилки, а тенісистки програли гейм всуху.

Читайте такожЮвілей та рекорд: дві українки пробилися до третього кола Ролан Гаррос

Розслідування за звинуваченням у "шахрайстві, скоєному групою осіб" і "корупції в спорті" було розпочато паризькою прокуратурою ще в жовтні минулого року.

Сізіковій загрожує довічна дискваліфікація, а також штраф.

На даний момент в одиночному розряді Сізікова займає 466-е місце в рейтингу WTA, а в парному - 101-е. В активі росіянки 43 парних титулу на турнірах ITF і один на турнірах. WTA.

Вас також можуть зацікавити новини: