Сергій Куліш завоював срібну медаль / скріншот

На Олімпіаді-2024 у Парижі відбувся фінал зі стрільби з пневматичної гвинтівки з трьох позицій з 50 м. 

Україну представляв Сергій Куліш, який у кваліфікації показав третій результат, а у фіналі став другим та завоював срібло. Це друга медаль України на Олімпіаді після бронзи Ольги Харлан.

Куліш змагався з китайцем Лю Юкуном. Останній і став переможцем з результатом 463, 6 бала. Куліш із 461,3 балами посів друге місце. Бронзу отримав представник Індії Свапніл Кусале.

Нагадаємо, на Олімпіаді-2016 Куліш завоював срібну медаль у стрільбі з пневматичної гвинтівки на дистанції 10 метрів. На Олімпіаді-2020 він претендував на медаль у стрільбі з гвинтівки з трьох положень на дистанції 50 метрів, але втратив шанс через власну помилку, вистріливши в чужу мішень.

Олімпіада-2024 - новини

29 липня українська фехтувальниця Ольга Харлан здобула першу медаль для України на Олімпіаді в Парижі - бронзу

Здобута в Парижі медаль стала для фехтувальниці уже пʼятою в олімпійській карʼєрі. За числом винагород Харлан у повторила олімпійський рекорд України, який раніше належав плавчині Яні Клочковій. Крім того, Харлан вписала своє імʼя в історію, ставши першою українською спортсменкою, яка вигравала медалі на чотирьох різних Олімпіадах у кар'єрі.

Вас також можуть зацікавити новини: