Олександр Караваєв / фото REUTERS

Футболісти збірної України підбили підсумки контрольного матчу з Північною Ірландією, в якому вдалося здобути перемогу з рахунком 1:0.

Слова гравців збірної наводить сайт телеканалів "Футбол 1/2/3".

Олександр Караваєв:

"Тренерський штаб попросив нас показати ту гру, яку давно награвали. Давно не вигравали, хотіли показати своє обличчя, свою гру, свою міць і повернутися на переможний шлях. Начебто і не програвали, але таких суперників повинні обігравати. Хотіли переломити цей момент, могли забивати більше.

Трохи прикро, що забили один м'яч. Ярмоленко міг забивати, Яремчук. Якщо було б 3:0 в першому таймі, то гра пішла б ще легше. Слизький рахунок, небезпечний штрафний біля наших воріт на 90 хвилині... Не потрібно до такого доводити. Будемо аналізувати, щоб до офіційних матчів підійти в повній готовності. Фізично виглядаємо свіжіше, ніж у матчі з Бахрейном. Виходимо на свою пікову форму". 

Руслан Малиновський:

"Шевченко просив грати у свій футбол, використовувати простір. Андрій Миколайович налаштовував на товариський матч, але грали вдома з уболівальниками на трибунах. Потрібно було порадувати вболівальників. Після серії невдалих матчів важливо було виграти".

Роман Яремчук

"Могли забивати більше, але я завжди шукаю позитив. Я думаю голи прийдуть - стовідсотково. Ми відпрацьовуємо свою гру, створили багато шансів, тому перший тайм вийшов дуже насиченим на моменти. Все було добре.

Моя заміна в перерві була запланована. Для мене головне було відчути ритм, тому що кілька днів тому я не знав, чи буду я грати. Слава богу, що я здоровий. Були побоювання, що можу пропустити Євро, але все обійшлося".

Читайте також"Мене цікавить цілісність": Шевченко підбив підсумки спарингу з Північною Ірландією

Андрій Ярмоленко:

"Останні три-чотири тижні я готувався до матчів збірної. Я знав, що в клубі у мене не буде достатньо часу, тому цілеспрямовано готувався до національної збірної. Хотілося показати і тренеру, і вболівальникам, що я перебуваю в досить непоганій формі. Не знаю, вийшло чи ні.

Гра залишає бажати кращого. Особливо у вирішальній стадії. Але не все відразу. Досить довгий період я перебував без ігрової практики. Складно відразу виходити, забивати і показувати яскраву гру".

Відео з коментарями футболістів і атмосферою після матчу опублікував YouTube-канал vZbirna.

Збірна України: підготовка до Євро-2020

  • Перед чемпіонатом Європи збірній України залишилося провести ще один спаринг: проти Кіпру (7 червня). Раніше "жовто-сині" ледь не програли Бахрейну.
  • Завдяки перемозі над Північною Ірландією Україна перервала свою безвиграшну серію, яка налічувала 6 матчів (7 - з урахуванням технічної поразки від Швейцарії).
  • Тренерський штаб збірної вже визначився із заявкою команди на Євро-2020.
  • Через травми потрапити до заявки команди не змогли Жуніор Мораєс, Віталій Буяльський, Євген Коноплянка, Віктор Коваленко та Володимир Шепелєв.
  • У тренувальному таборі української збірної панує прекрасна атмосфера.