Андрій Шевченко підкреслив, що команді важливо перемогти / фото УАФ

3 червня збірна України проведе другий спаринг в рамках підготовки до Євро-2020. Українці зіграють проти команди Північної Ірландії.

УНІАН проведе онлайн-трансляцію матчу Україна - Північна Ірландія.

Україна - Північна Ірландія: де дивитися матч

Відео дня

Початок зустрічі - о 21.00.

Історія протистоянь

Україна та Північна Ірландія раніше грали один проти одного п'ять разів. Українці двічі виграли і двічі програли при одній нічиїй. Остання зустріч відбулася в рамках Євро-2016, коли Україна поступилася з рахунком 0:2.

Україна - Північна Ірландія: прогноз букмекерів

Збірна України

Збірна України почала підготовку до Євро-2020 ще в середині травня. "Жовто-сині" вже встигли провести перший контрольний матч і отримати за нього порцію критики.

Українці зіграли проти скромної збірної Бахрейну і ледь не програли. Пропустивши у другому таймі, команда Андрія Шевченка змогла відігратися лише в компенсований час завдяки голу Віктора Циганкова.

Відзначимо, що чотири останні матчі збірної України завершилися з рахунком 1:1, а виграти "жовто-сині" не можуть вже в семи поєдинках поспіль.

Безумовно, українцям важливо здобути перемогу, щоб перервати цю серію, додати собі впевненості і в гарному настрої продовжувати підготовку до ЧЄ.

Шевченко вже оголосив заявку збірної на Євро-2020, і зараз у розпорядженні тренера є всі гравці, крім Олександра Зінченка, який грав у фіналі Ліги чемпіонів і приєднається до команди 4 червня.

У матчі проти Північної Ірландії Шевченко випустить комбінований склад, в якому будуть як гравці основи, так і ті, кому не вистачало ігрової практики, або гравці найближчого резерву. Наприклад, весь матч, швидше за все, проведе Андрій Ярмоленко. Також варто чекати на полі Романа Безуса, який був довикликаний в команду.

Збірна Північної Ірландії

Збірна Північної Ірландії на Євро-2020 не пробилася. У контрольних матчах команда може готуватися вже до поєдинків кваліфікації ЧС-2022, які заплановані на вересень.

У березні Північна Ірландія, яку очолює Йан Баракло, стартувала у відборі на ЧС з поразки від Італії (0:2), після чого зіграла внічию з Болгарією (0:0). 

30 травня Північна Ірландія нарешті перервала свою серію без перемог, яка налічувала 13 матчів і тривала ще з 14 жовтня 2019 року. У контрольному матчі вдалося обіграти Мальту - 3:0.

Слова перед матчем

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко:

"Підсумок буде впливати на рейтинг, дуже важливо перемагати для загальної впевненості. Особливо в таких матчах, де ми створили достатньо моментів для перемоги. На жаль, у нас страждає реалізація. Сподіваюся, ми цей компонент підтягнемо до чемпіонату Європи. Відповідальність за результат повинна бути".

Головний тренер збірної Північної Ірландії Йан Бараклоу:

"Ми старанно тренуємося і незалежно від того, з ким граємо - завжди хочемо перемагати. Останнім часом, на жаль, у нас це не виходило. Так, ми обіграли Мальту, але цей суперник не показник. Гра проти збірної України буде значно важливішою".

Орієнтовний склад збірної України

Збірна України: Бущан, Караваєв, Забарний, Попов, Миколенко, Сидорчук, Шапаренко, Безус, Ярмоленко, Зубков, Яремчук

Арбітр

Розсудить контрольний поєдинок бригада арбітрів на чолі з польським рефері Шимоном Марціняком.