Сергій Ребров успішно працює в Угорщині / фото fradi.hu

Український тренер Сергій Ребров прокоментував свій конфлікт з керівництвом угорського "Ференцвароша".

Про це він сказав в інтерв'ю zbirna.com.

Ребров прокоментував слова президента "Ференцвароша" Габора Кубатова, який заявив, що український тренер ще в лютому нібито передав через агента, що планує покинути клуб влітку.

Відео дня

"У кожного, як це часто буває, своя правда. Я довго мовчав, читав публікації в ЗМІ, але не хотів все це коментувати, поважаючи свій контракт з клубом. Але, мабуть, пора, оскільки вся ця ситуація мені дуже сильно не подобається...", - підкреслив Ребров.

За словами тренера, на початку року він сказав президенту, що не згоден з деякими моментами в трансферній політиці клубу: 

"Вважаю, що після трьох чемпіонських титулів, після виходів в Лігу Європи і Лігу чемпіонів точно заслуговую, щоб перед запрошенням нових гравців моя думка була почута. Президент мене запевнив, що не буде ніяких трансферів без моєї згоди, а після цього клуб... підписав ще одного новачка".

"Я, звичайно ж, відреагував на цю ситуацію і в бесіді зі своїм агентом Шандором Варгою сказав, що так далі працювати не буду. Слів про те, що розриваю контракт, йду - не було. Я попросив менеджера передати це керівнику клубу тільки для того, щоб ми зустрілися і за круглим столом вирішили всі питання", - додав тренер.

Ребров підкреслив, що зустріч досі не відбулася. Він сказав, що поважає свій контракт, який діє ще рік: "Я не з тих людей, які біжать при першому зручному випадку, побачивши поліпшені умови". 

"Взаємна повага керівників, тренерів, гравців - це перше, з чого я починаю розмову в новій команді. Але те, що відбувається зараз, трохи негарно по відношенню до мене. І, найголовніше, дивно. Все-таки за три роки роботи у нас були хороші стосунки, були успіхи, і я завжди буду вдячний керівникам клубу за те, що мене сюди запросили, а також уболівальникам, які підтримували у всьому. Але прийшов час поважати і мене. Прийняли якесь рішення - поставте до відома", - підкреслив тренер.   

Також, за словами українського фахівця, за його планом "Ференцварош" повинен вийти з відпустки 8 червня, проте спортивний директор клубу повідомив гравцям і тренерам, що потрібно зібратися 4 червня.

Відповідаючи на питання про те, чи підштовхує "Ференцварош" Реброва до самостійного відходу, щоб не платити компенсацію, тренер сказав:

Читайте також"Фантастичні три роки": президент Ференцвароша захоплено відгукнувся про роботу Реброва

"По-перше, про це ми можемо тільки здогадуватися, а, по-друге, сума цієї компенсації не така вже й велика. Далеко не мільйон, як писали в ЗМІ. Але для мене це принципове питання, адже я не збирався йти з "Ференцвароша", мені подобалося тут працювати. Однак якщо клуб щось говорить гравцям за моєю спиною, значить, це клуб зробив якийсь вибір. Загалом, я планую бути в Будапешті 8 червня, як і було домовлено раніше. Може, тоді і будуть якісь пояснення".

Також Ребров підкреслив, що у нього є пропозиції від інших клубів, але він не готовий їх обговорювати, поки є тренером "Ференцвароша".

Сергій Ребров: досягнення в "Ференцвароші"

  • Ребров очолив угорський клуб в 2018 році і виграв з "Ференцварошем" три національні чемпіонати з трьох.
  • У сезоні 2020-2021 український фахівець вперше за 25 років вивів "Ференцварош" в груповий етап Ліги чемпіонів.
  • У 2020 році Ребров був визнаний в угорському клубі тренером десятиліття.
  • Крім того, Ребров визнаний найкращим футбольним тренером сезону 2020-2021 в Угорщині.