ЗМІ спростували інформацію про волейболістку збірної Афганістану, якій таліби відрізали голову

Брат спортсменки розповів справжню версію смерті.

Провідні світові ЗМІ поширювали інформацію, що бойовики Талібану криваво стратили афганську волейболістку Махджубін Хакімі з національної збірної країни.

Цю новину прокоментували навіть у Міжнародній федерації волейболу. Втім, індійський ресурс Alt News спростував цей фейк.

Журналісти відшукали брата Махджубін, який розповів, що сталося насправді.

"Вона не була вбита талібами. Смерть Махджубін настала 5 серпня, а її тіло було знайдено у ванній в будинку її нареченого в Кабулі. Він стверджував, що Махджубін наклала на себе руки. Проте наша родина підозрює, що до смерті Махджубін причетні родичі її нареченого", - сказав брат покійної волейболістки.

Сім'я загиблої показала знімок могили, де зазначене ім'я Махджубін та справжня дата смерті.

Махджубін загинула у віці 25 років.

Захоплення влади в Афганістані - що відомо

15 серпня таліби заявили про захоплення всієї території Афганістану, в тому числі і столиці - Кабула. Президент Афганістану Ашраф Гані виїхав з країни.

19 серпня "Талібан" проголосив нову державу на підконтрольній території – Ісламський Емірат Афганістан.

Представники Талібану оголосили в країні загальну амністію і заявили, що мають намір підтримувати мирні відносини з усіма країнами. Вони також пообіцяли, що жінкам будуть надані права, але "в рамках ісламу". Однак прихід талібів до влади спровокував паніку і втечу людей з країни. 

7 вересня таліби оголосили про формування перехідного уряду. Його головою став голова ради керівництва руху Мохаммад Хасан Ахунд.

18 вересня "Талібан" закрив Міністерство у справах жінок і замінив його департаментом, який у минулому дотримувався суворих релігійних доктрин.

3 жовтня біля мечеті в Кабулі пролунав вибух, загинули люди. Вже 5 жовтня таліби заявили про знищенні осередку "Ісламської держави".