Подкопаєва розповіла про свої досягнення в спорті / Скріншот

Лілія Подкопаєва у спортивній гімнастиці досягла усіх можливих титулів. Цього року вона відзначає 25 років свого тріумфу на Олімпіаді в Атланті.

Як Лілія йшла до свого найголовнішого п'єдесталу та чому Атланта для неї й зараз - золота, йдеться в сюжеті ТСН "Золотий фонд". 

Подкопаєвій 42 роки, вона - абсолютна чемпіонка світу зі спортивної гімнастики, абсолютна чемпіонка Європи, олімпійська чемпіонка Ігор в Атланті, мама трьох дітей.

Читайте такожЛілія Подкопаєва вакцинувалася проти COVID-19 у СШАНині Лілія живе на дві країни - Україну та США. Гімнастка згадує, що в гімнастику її привели в дитинстві, щоб направити її енергію в правильне русло. 

Подкопаєва розповідає про свої відчуття після тріумфу на Олімпіаді: "Величезне щастя й божевільна порожнеча, адже бабуся не побачила цього".

Піти зі спорту - це був ще один іспит для неї. "Емоційно це був дуже важкий період у моєму житті", - ділиться Лілія. Згодом було одруження з Тимофієм Нагорним, усиновлення дитини та народження власної.

Згодом була участь Подкопаєвої у "Танцях з зірками" й перемога в цьому шоу. Пізніше - розлучення й знову одруження, народження доньки. Наразі вона проводить майстер-класи для дівчаток.

"Її називають золота Лілія, бо в ній зійшлося все - характер й бійцівська воля", - підсумовують журналісти.

Чим відома Лілія Подкопаєва?

Лілія Подкопаєва - українська спортсменка (спортивна гімнастика). Заслужена майстриня спорту України (1994). Суддя міжнародної категорії.

Володарка Кубка Європи (1995); має 45 золотих, 21 срібних та 14 бронзових медалей. Абсолютна чемпіонка світу зі спортивної гімнастики (1995), чемпіонка Європи (1996), Олімпійська чемпіонка Ігор в Атланті (1996).