Гравці збірної України / фото Федерація волейболу України

Збірна України провела матч 1/8 фіналу чемпіонату Європи з волейболу проти збірної Росії. Матч пройшов у польському Гданську.

Українська збірна програла фавориту матчу з рахунком 1:3. Українці взяли перший сет, але потім програли три партії поспіль.

Зазначимо, що українські та російські волейболісти зустрічалися вдруге в історії. На Євро-2005 росіяни виграли з рахунком 3:0.

Відео дня

Таким чином, українці залишили турнір.

Росія - Україна - 3:1 (22:25, 25:16, 25:22, 25:22)

Україна: Плотницький, Щитков, Теременко, Семенюк, Вієцький, Ковальов, Діденко, Дрозд, Єрощенко, Фомін (ліберо), брова (ліберо), Остапенко, Полуян, Сидоренко

Читайте такожЗбірна України обіграла Бельгію та вийшла до плей-оф чемпіонату Європи з волейболу

Чемпіонат Європи з волейболу-2021: що потрібно знати

  • ЧЄ проходить з 1 по 19 вересня 2021 року в Польщі, Чехії, Естонії та Фінляндії.
  • Суперниками збірної України по груповому етапу були Греція, Сербія, Бельгія, Польща та Португалія. Підопічні Угіса Крастіньша виграли у греків, бельгійців і португальців, але поступилися сербам і полякам. Україна пропустила вперед Польщу і Сербію, і з третього місця вийшла в 1/8 фіналу.
  • Росія у своїй групі перемогла Нідерланди, Іспанію, Фінляндію і Північну Македонію, а поступилася лише Туреччині. З другого місця росіяни кваліфікувалися в плей-офф. Перше місце в групі зайняли Нідерланди.