Віталій Сачко зазначив, що не лише йому приходять такі погрози / фото instagram/vitaliy.sachko, ua.depositphotos.com

Перша ракетка України у рейтингу АТР Віталій Сачко розповів, що йому регулярно погрожують люди, які мають ігрову залежність. Про це він сказав в інтерв'ю для Sport-Express.

За його словами, на фінальних етапах турнірів тенісистам може приходити від 30-40 до сотні повідомлень лудоманів (люди, які мають залежність від ігор - УНІАН). 

"В однієї людини "пукан" настільки підгорів, що вона прислала мені спочатку десь 50 повідомлень текстових, а потім ще з десяток голосових. В мене вони навіть колись були збережені. Обіцяв, що знайде мене та вб’є. Писав, що хоче мене тотально знищити з цієї планети. Ну, як бачите, на щастя, я ще живий", - зауважив спортсмен.

Відео дня

Сачко додав, що ті, хто незадоволений результатами змагань, з'являються як під час перемог, так і після поразок. Переважну кількість таких повідомлень у соцмережах спортсмен вже звик не читати. Проте періодично може зайти перевірити запити на спілкування. 

Також коли його запитали, чи були в нього моменти, коли хотілося завершити кар'єру, то тенісист відповів: 

"В принципі, ніколи такого не було. Коли в мене не виходило у 19-20 років і не було результату, то батько питав, чи не хочу я перемикнутися на навчання та вступити у якийсь університет в США. Я сказав, що хочу грати".

Що відомо про Віталія Сачко

Спортсмен народився у Кременчуці, що на Полтавщині. У чоловічому турі дебютував у 2013 році. Станом на березень 2024 року він є першою ракеткою України.

За свою спортивну кар'єру йому вдалося завоювати три титули на рівні ATP Challenger та ITF Futures. Під час турнірів серії "Гренд Слем" станом на зараз найкраще виступив на Australian Open, де два рази виходив у другий раунд кваліфікації, а саме в 2022 та 2024 роках. Загалом на професіональному рівні він отримав понад 300 тисяч доларів призових. В цьому сезоні він провів шість поєдинків, в яких йому вдалося здобути три перемоги, проте три рази він також і програвав. 

Український теніс: останні новини

Як писав УНІАН, українська тенісистка Марта Костюк (№32 WTA) вперше пробилася до півфіналу WTA 1000, де їй вдалося перемогти росіянку. Вже на наступному турнірі вона зіграє проти першої ракетки світу Іги Свьонтек із Польщі.

Раніше перша ракетка України Еліна Світоліна зізналася, що має проблеми зі здоров'ям, а саме її турбує спина. За її словами, під час турніру в Дубаї їй довелося грати на знеболювальних. 

"Коли я знялася з Дохи, то вирішила відразу полетіти в Дубай, підготуватися до турніру. Почувалася нормально, але за кілька днів до початку змагань знову почала боліти спина. Я все ж вирішила виступити там, бо вже дуже хотілося знову грати турніри. Довелося приймати знеболювальні, щоб хоч якось грати", - зазначила вона. 

Вас також можуть зацікавити новини: