Відсторонення Георгія Зубка це не особистий конфлікт, а недовіра хокейної спільноти, – Рада ФХУ

Експрезидент Федерації хокею України, Георгій Зубко в інтерв’ю одному із спортивних видань пояснив власне усунення від посади "світоглядним та особистим конфліктом" з Почесним президентом ФХУ, Анатолієм Брезвіним (керував ФХУ з 2006-го по 2020 роки).  

"Подібні заяви є невдалою спробою утриматись на посаді, або принаймні "зберегти обличчя", бо відсторонення Зубка - це не особистий конфлікт, це недовіра більшості хокейної спільноти", - відреагували на подібні заяви в Раді ФХУ.

"Хочемо нагадати пану Зубку, що Федерація хокею України, це не його власний бізнес, не майданчик для майбутньої політичної кар’єри, це громадська організація. І саме представники хокейної спільноти, в особі членів Ради ФХУ, в липні 2024 усунули експрезидента з посади за нецільове використання коштів федерації та низьку ефективність роботи. 23 з 25 обласних підрозділів Федерації хокею України, п’ять із шести хокейних клубів чемпіонату та п’ять жіночих хокейних клубів  таке рішення Ради ФХУ підтримали. Мова йде не про особистий конфлікт, чи майнові права (ФХУ не має нерухомості) – основна причина усунення Георгія Зубка з посади президента ФХУ – недовіра хокейної спільноти. Нового керівника ФХУ оберуть на демократичних засадах 22 вересня 2024 року на Генеральному Конгресі ФХУ.  Після обрання нового керівника ФХУ буде проведений ретельний аудит фінансової та менеджерської ефективності Зубка на посаді президента", - коментують ситуацію в Раді ФХУ.

Відео дня

"Цього року наша національна хокейна збірна виграла олімпійську передкваліфікацію, повернулася в дивізіон 1А чемпіонату світу, юнацька збірна (U18) стала другою на чемпіонаті світу в дивізіоні 1А, а жіноча збірна вийшла в ешелон С чемпіонату світу. Все це - результат багаторічної, кропіткої, системної роботи великого штату професіоналів та однодумців з різних підрозділів федерації хокею. Сьогоднішні успіхи українських хокеїстів закладались дитячими тренерами та функціонерами хокейних шкіл впродовж останніх 10-15 років.  Панові Зубку не варто привласнювати собі багаторічні колективні досягнення федерації хокею" - пояснюють члени Ради ФХУ.

Згідно з попередньою інформацією, в липні 2024 року члени Ради Федерації хокею України ухвалили рішення про дострокове припинення повноважень президента ФХУ – Георгія Зубка. У відповідь, останній змінив паролі до офіційних онлайн сторінок федерації, та звинуватив Раду ФХУ в "рейдерстві". 

Члени Ради ФХУ повідомили керівні органи українського спорту про зміни в керівництві федерації, а також направили відповідний лист в Міжнародну федерацію хокею (IIHF).