Новак Джокович / фото REUTERS

Перша ракетка світу Новак Джокович приїхав виступити на турнірі "Великого шолому" до Австралії. Втім, на змагання допускають лише тих тенісистів, які щеплені від коронавірусу.

34-річний серб є антивакцинатором і публічно виступає проти вакцинації від ковіду.

Але йому надали медичний виняток (відлучення від вакцинації проти COVID-19) й дозволили брати участь на Australian Open-2022 без щеплення. Джокович буцімто надав аргументи, що його не можна вакцинувати.

Відео дня

Прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон вже відреагував на те, що в країну пустили нещеплену особу з сумнівними підставами на це. Цитує очільника уряду Daily Mail.

"Я вважаю, що будь-яка людина, яка хоче потрапити до Австралії, повинна дотримуватися вимог для перетину кордону. Коли Новак Джокович прибуде до Австралії, він повинен надати докази того, що він не може бути вакцинованим з медичних причин - якщо він ще не вакцинований. Ми чекаємо на ці докази. Якщо вони будуть недостатньо переконливими, то з ним вчинять, так само як і з будь-якою іншою людиною - він на першому літаку вирушить додому. Для Джоковича не повинно бути особливих правил. Ніяких винятків", - сказав Моррісон.

Зауважимо, що Джокович - чинний та дев'ятиразовий переможець Australian Open.

Раніше російську тенісистку не пустили на Australian Open через те, що вона вакцинувалася "Спутником V".

Читайте такожКапітан Ювентуса та збірної Італії отримав третю дозу вакцини

Australian Open-2022: що відомо

  • Перший в році турнір "Великого шолома" відбудеться в Мельбурні з 17 по 30 січня.
  • Жеребкування турніру заплановане на 13 січня.
  • Раніше організатори Відкритого чемпіонату Австралії заявили, що в турнірі зможуть взяти участь тільки повністю вакциновані гравці.
  • Чинними переможцями Australian Open є японка Наомі Осака і вищезгаданий Джокович.