Олімпійський чемпіон та депутат Верховної Ради Жан Беленюк розповів, що отримати золоту медаль було надзвичайно важко через травму, отриману напередодні змагань.

Про це стало відомо під час святкового заходу, який був організований за підтримки групи "Метінвест" з нагоди 30-ї річниці створення Національного олімпійського комітету.

Читайте також30 найбільших досягнень України у спорті за 30 років незалежності"Я травмувався напередодні змагань. І до останнього часу навіть не розумів чітко: чи зможу я поборотися, чи ні. В мене був спаринг-партнер, який міг мене підстрахувати в разі того, якщо я не зможу вийти на килим, але, дякувати Богу, все вдалося. І мені з допомогою тренера і лікарів вдалося підійти до змагань у тій формі, яка мені дозволила отримати золоту медаль", - зазначив Беленюк.

Відео дня

Спортсмен також розповів, що колеги по парламенту навіть з інших фракцій після перемоги зустріли його дуже привітно й охоче фотографувалися.

"Зустріли добре, багато фотографувалися - навіть представники інших фракцій. Золота медаль об'єднала весь парламентський зал", - розповів він.

Довідка УНІАН. Група "Метінвест" - міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, яка є найбільшим в Україні виробником сталі.

Основні акціонери "Метінвесту" - група українського бізнесмена Ріната Ахметова СКМ (71,24%) і група "Смарт-Холдинг" Вадима Новинського (23,76%).