Юрій Чебан / фото instagram.com/cheban_yura

Збірна Росії з веслування на байдарках і каное офіційно позбавлена перемоги на чемпіонаті світу, який відбувся в 2014 році.

Федерація каное України (ФКУ) повідомила, що рішенням Міжнародної федерації каное (ICF) золоті медалі будуть передані українській команді.

"Через вживання допінгу російську команду дискваліфікували. Судовий процес трохи затягнувся і тільки тепер була поставлена крапка в цьому питанні. 22 липня ICF офіційно повідомила ФКУ про перерозподіл медалей деяким з наших спортсменів у зв'язку з допінговою санкцією, що дискваліфікує російських спортсменів", - йдеться на сайті ФКУ.

Відео дня

Нагадаємо, росіяни перемогли в естафеті 4×200 метрів в каное-одиночках, другими до фінішу прийшла збірна України, третіми стали угорці.

Пізніше Міжнародна федерація каное (ICF) дискваліфікувала результат росіян через вживання допінгу. У одного з учасників в пробі виявили заборонені речовини: тренболон, метенолон і оксандролон. Спортивний арбітражний суд нарешті озвучив остаточне рішення і призначив "синьо-жовтих" чемпіонами світу.

На цьому чемпіонаті світу наша команда виступала у складі Юрія Чебана, Олександра Максимчука, Вадима Ципана та Віталія Голюка.

Зазначається, що золоті медалі будуть повернуті керівництву української федерації на черговому Конгресі ICF восени.

Вас також можуть зацікавити новини: