Міжнародний олімпійський комітет утричі збільшить фінансову підтримку українських спортсменів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це у Києві на спільний прес-конференції заявили президент України Володимир Зеленський і президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах.

Відео дня

"Сьогодні пан президент (МОК - УНІАН) повідомив про виділення нового пакету підтримки для українських наших олімпійців. Ми дуже цінуємо це і дуже вдячні. Я вдячний вам, пане президенте, за ініціативу провести спеціальну донорську конференцію під егідою Міжнародного олімпійського комітету заради відновлення спортивної інфраструктури в Україні", - наголосив Зеленський.

Своєю чергою, Бах заявив, що прибув в Україну засвідчити солідарність з українським народом і, зокрема, українській олімпійській спільноті.

Він додав, що сьогодні поговорив з українськими спортсменами і тренерами, і запевнив, що українські атлети не залишились самі. "Ми виступаємо на їхньому боці, і що ми у наших думках і серцем з ними, і що нашими справами ми підтримуємо їх у той спосіб, аби у 2024 році на літніх олімпійських іграх в Парижі і в 2026 на зимових олімпійських іграх в Мілані і Кортіна ми могли побачити їх сильними, гордими і успішними", - наголосив Бах.

За його словами, український прапор має високо здійматися під час цих олімпійських ігор і кваліфікаційних відборів перед проведенням Олімпіади.

Як заявив Бах, з цією метою Міжнародний олімпійський комітет потроїть фінансування спортивної діяльності в Україні з 2,5 млн доларів до 7,5 млн доларів.

Він сказав, що президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка продовжить координувати зусилля широкого олімпійського руху в світі на солідарність з Україною.

Крім того, Бах заявив, що розглядається прохання Зеленського надати допомогу у відбудові об'єктів спортивної інфраструктури в Україні.

Президент МОК додав, що йдеться про два заходи: конференцію донорів у Лугано (Швейцарії), яка відбудеться наступного тижня, і про конференцію донорів олімпійського руху, яку МОК скличе пізніше цього року за участі зацікавлених Національних олімпійських комітетів інших країн, партнерів і спонсорів, аби надати додаткову допомогу.

Як повідомляв УНІАН, президент МОК зробив заяву про санкції проти спортсменів з РФ і Білорусі.

Вас також можуть зацікавити новини: