Олег Верняєв / фото REUTERS

Український гімнаст, олімпійський чемпіон Ріо-2016 Олег Верняєв вирішив прояснити свою гучну заяву, в якому говорив, що "якщо не потрібен тут", то піде туди, де буде потрібен.

Він залишив повідомлення на своїй сторінці в Instagram.

"У зв'язку з останніми новинами, хотів би внести корективи в заголовках наших ЗМІ. Як завжди, з моїх слів донесли не всю інформацію, яку я говорив", - підкреслив Верняєв.

Відео дня

"По-перше, я народився в Україні, в моєму рідному місті Донецьк і на Олімпійських Іграх в Ріо в 2016 році я піднімав прапор своєї країни. Я не збираюся шантажувати когось своїм переходом в іншу державу і навіть не думав про це, тим більше, з моєю ситуацією з відстороненням", - зазначив спортсмен

"Я розумію що мої слова перевернули з "ніг на голову" для гучних заголовків. Я висвітлював події, що відбуваються всередині нашої збірної, а мої слова перекрутили і виставили з ганебної сторони", - також написав гімнаст.

"По-друге, чому не було сказано, що за підтримки президента і Міністерства підтримують спорт і розвивають його?, - продовжив Верняєв, - якщо взяти конкретно спортивну гімнастику, нам придбали саме той килим, який нам був потрібен на Олімпійських іграх в Токіо, який коштує дуже багато. І при цьому на олімпійській базі "Конча-Заспа" будується новий зал для спортивної гімнастики та інших видів спорту".

Читайте також"Займіться собою": легкоатлетка Магучіх заявила, що вона не обіймалася з росіянкою

Верняєв висловив надію, що його ситуація з дискваліфікацією вирішиться, і він зможе повернутися в тренувальний зал, щоб готуватися до Олімпіади-2024, щоб "повернути ті традиції в спортивній гімнастиці, коли ми жодного разу не поверталися з Олімпійських ігор без медалей".

Олег Верняєв: кар'єра і досягнення

  • Верняєв є олімпійським чемпіоном і срібним призером Олімпіади-2016.
  • Також він є чемпіоном світу-2014, шестиразовим чемпіоном Європи, триразовим переможцем Європейських ігор і багаторазовим призером світових і європейських першостей.
  • Олімпіаду в Токіо Верняєв пропустив, оскільки дискваліфікований за допінг. В організмі спортсмена знайшли мельдоній.