Еліна Світоліна / фото REUTERS

Перша ракетка України Еліна Світоліна продовжує свою боротьбу на інформаційному фронті. 

Напередодні знаменита спортсменка заявила, що хоче почути позицію своїх колег, які продовжують мовчати про війну в Україні.

В інтерв'ю Eurosport Світоліна зазначила, що нейтральна позиція наштовхує на те, що тенісисти РФ і Білорусі підтримують шалені дії лідера країни-агресора Володимира Путіна в бік України.

Відео дня

"Кожен російський або білоруський спортсмен повинен висловити свою позицію, щоб ми знали, що у нас немає поганих людей",- сказала Українка.

Крім того, раніше Світоліна закликала усунути від участі у всіх міжнародних змаганнях всіх російських і білоруських тенісистів, які підтримують війну в Україні.

"Ми вимагаємо від WTA, ATP і ITF, щоб гравці, представники Росії та Білорусі, публічно і чітко дали свою відповідь на наступні питання:

1. Чи підтримуєте ви вторгнення Росії та Білорусі на територію України і внаслідок цього розпочату цими країнами війну?

2. Чи підтримуєте ви військову діяльність Росії і Білорусії в Україні?

3. Чи підтримуєте ви режим Путіна і Лукашенка?

В іншому випадку ми вимагаємо заборонити російським і білоруським спортсменам брати участь в будь-яких міжнародних змаганнях, як це вже зробив Вімблдон.

Настає час, коли мовчання - це зрада, і цей час настав",- написала Світоліна у своєму Instagram.

Реакція в РФ на заклик Світоліної

Реакція Росії на дії української тенісистки не змусила себе довго чекати. Президент Федерації тенісу Росії Шаміль Тарпищев прокоментував заяву Світоліної і досить принизливо висловився на адресу Українки.

"Не треба звертати увагу, це не тільки моя думка, а й юристів теж. Тому що від будь-якого висловлювання нас можуть зняти з якихось змаганнях.

Зараз ми граємо, у нас все нормально. Нерозумно взагалі реагувати. Хто така Світоліна? Ніхто взагалі", - наводить слова Тарпищева Metaratings.

Нагадаємо, війна в Україні почалася рано вранці 24 лютого, коли РФ приступила до масштабного вторгнення. Український опір російській агресії триває вже більше двох місяців. 

Позиція Світоліної щодо війни в Україні