Арена "Айсберг" в місті Кременчук, яка прийматиме Кубок України з хоккею 2024

Кубок України з хокею 2024 імені Анатолія Хорозова відбудеться з 26-го по 29-те вересня 2024 року в місті Кременчук. Заявки на участь подали сім професійних клубів.  Не зважаючи на спротив екс-президента ФХУ, Георгія Зубка, триває активна підготовка до старту ігрового сезону 2024/2025,  - повідомив координатор змагань Олександр Єфімов. 

За попередньою інформацією, цьогорічний розіграш кубка мав приймати одеський Палац спорту. Але Рада ФХУ прийняла рішення про зміну місця проведення змагань через безпекові та погодні обставини. Змагання відбудуться на кременчуцькій хокейній арені "Айсберг".

Цьогорічний розіграш Кубка України стане четвертим в історії. Втім, саме він обіцяє бути найбільш масштабним. Командами, які візьмуть участь у турнірі стали київський "Сокіл", "Кременчук", херсонський "Дніпро", "Київ Кепіталз", київський "Тризуб", вінницькі "Берсерки" та новостворений клуб "Шторм-Одеса".

Відео дня
Георгій Зубко не завадив Раді ФХУ організувати Кубок України з хокею

У попередні роки володарями трофею двічі ставав київський "Сокіл" та один раз ХК "Кременчук", котрий є чинним володарем трофею. Саме домашня арена "Айсберг" вже втретє поспіль стане домівкою для учасників кубкових баталій. У матчі-відкритті між собою зустрінуться рекордсмен за титулами – вже згаданий "Сокіл" та новостворений колектив "Шторм-Одеса", - повідомив Єфімов.

Нагадаємо, що в липні 2024 року члени Ради Федерації хокею України ухвалили рішення про дострокове припинення повноважень президента ФХУ – Георгія Зубка. У відповідь, останній привласнив офіційні сторінки федерації, та звинуватив Раду ФХУ в "рейдерстві". Напередодні Кубку України 2024, Зубко розповсюдив інформацію про проведення альтернативного турніру.

"Впродовж кількох засідань Ради ФХУ ми спілкувалися з командами та знайшли повне взаєморозуміння в усіх питаннях: від місця проведення до системи розіграшу. Будь які зави Зубка не є коректними, він не приймає участі в підготовці Кубку", - коментує ситуацію координатор Кубку України 2024, Олександр Єфімов. 

Також, Єфімов повідомив, що 22 вересня 2024 року в місті Кременчук пройшов Генеральний Конгрес Всеукраїнської громадської організації "Федерації хокею України", на якому було обрано нового президента Федерації. Ним став 56-річний екс-президент ХК Кременчук, Сергій Мазур. Мазур – досвідчений хокейний функціонер, в 2015 році він обіймав посаду генерального менеджера збірної України.

30 липня 2024 року 23 з 25 обласних підрозділів федерації хокею України повідомили, що не визнають Георгія Зубка за чинного президента ФХУ та підтримують рішення Ради ФХУ щодо його відсторонення.