Українська біатлоністка Алла Гиленко, яка з 2016 року виступає за Молдову, представить республіку на зимових Олімпійських іграх у Пекіні. Про це повідомляється на сайті Національного олімпійського комітету Молдови.

Крім Гиленко до складу збірної увійшли також троє натуралізованих росіян – Аліна Стремоус, Михайло Усов та Максим Макаров. Стремоус, нагадаємо, посіла друге місце в індивідуальній гонці на 15 км, а також перше місце у гонці-переслідуванні на Чемпіонаті Європи, який пройшов у Німеччині. Такі результати допомогли Молдові увійти до трійки лідерів медального заліку.

Нагадаємо, під час проведення зимових Олімпійських ігор у Пекіні діятимуть суворі обмеження – вболівальники не будуть допущені на трибуни через карантинні обмеження. У зв'язку з цим Президент Федерації біатлону Молдови Дмитро Торнер закликав всіх любителів спорту згуртуватися і підтримати спортсменів.

Відео дня

"Залишилися лічені дні до старту Олімпійських ігор у Пекіні. Я закликаю всіх любителів спорту, спортивних функціонерів підтримати наших спортсменів. Ця підтримка особливо важлива в період пандемії, коли присутність глядачів на трибунах обмежена", – сказав Дмитро Торнер.