Дарія Снігур здолала чотирьох російнок і виграла турнір ITF / фото ілюстративне Вікіпедія

Українська тенісистка Дарія Снігур здобула титул на турнірі ITF W50 у грузинському Лопоті. У фінальному матчі українка легко здолала "нейтральну" росіянку Кіру Павлову.

Протистояння тривало менше двох годин і завершилося переконливою перемогою Снігур - двічі по 6:1. Для Дарії цей титул став десятим на турнірах рівня ITF у професійній кар’єрі.

Цікаво, що на шляху до фіналу Снігур тричі грала проти тенісисток із Росії. Перед вирішальним протисоянням українка обіграла "нейтральних" Дар'ю Зелінську, Евеліну Ласкевич та Анастасію Золотарьову.

Відео дня

Останні новини тенісу

Україна вперше в історії матиме двох тенісисток у топ-20 рейтингу WTA. Слідом за Еліною Світоліною до найкращої двадцятки пробилася Марта Костюк.

Так, після турніру в Штутгарті Костюк піднялася на 21 місце, що стало особистим рекордом у кар'єрі Марти. Згодом вона виступила на турнірі у Мадриді, де зазнала поразки вже на старті, однак підніметься у світовому рейтингу на одну сходинку і оновить свій рекорд.

Також УНІАН повідомляв, що екс-перша ракетка світу завершила свою кар'єру. З0-річна іспанська тенісистка Гарбіньє Мугуруса офіційно повідомила про це у квітні, хоча провела свій останній матч ще в січні 2023 року.

На рахунку спортсменки 10 перемог на турнірах WTA. Мугуруса є 2-разовою переможницею турнірів Grand Slam - Roland Garros 2016 року та Вімблдону 2017 року.

Вас також можуть зацікавити новини: