Хокейний клуб

Хокейний клуб "Донбас" обіграв у шостому матчі фінальної серії "Кременчук" і уп'яте завоював звання чемпіона України. Про це повідомляє офіційний сайт клубу.

На майданчику льодової арени "Альтаїр" у Дружківці обидві команди зіграли збалансовано, матч не був багатим на голи і гострі моменти.

Стартовий період пройшов спокійно, лише іноді воротарю "Донбасу" Богдану Дяченку доводилося попрацювати в рамці.

Відео дня

Другий період розпочався у рівній боротьбі. Проте наприкінці сьомої хвилини Олексій Мельников потужним кидком пробив Дяченка.

В середині періоду гравці "Донбасу" створили чудову нагоду зрівняти рахунок, проте на шляху Дениса Кочеткова став Едуард Захарченко. Втім, вже через пару хвилин все той же Кочетков викотився на ворота Захарченка і з другої спроби відправив шайбу у ворота "Кременчука".

Коли до кінця періоду залишалося менше хвилини, "Донбас" вийшов вперед: Єгор Єгоров з передачі Дениса Кочеткова зумів переграти воротаря городян.

У третьому періоді загострення боротьби досягло найвищого рівня, що вилилося в безліч сутичок і вилучень з боку обох команд. Незважаючи на все це, рахунок на табло залишився незмінним.

Як результат, "Донбас" відсвяткував п'яте чемпіонство країни, а Сергій Вітер вперше приміряв золоту медаль в якості головного тренера.

УХЛ. Фінал. 6-й матч

Донбас - Кременчуг - 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)

Шайби: 0:1 - Мельников (Коваленя, Гриценко), 26:17, 1:1 - Кочетков (Шафаренко, Єгоров), 31:11, 2:1 - Єгоров (Кочетков, Благой - більш.), 39:17

Рахунок в серії - 4:2