Робіньйо / фото REUTERS

Екс-форвард мадридського "Реала" Робіньйо отримав термін за участь у груповому зґвалтуванні.

Про це повідомляє UOL.

Касаційний суд Риму відхилив скаргу 37-річного бразильця і його друга Рікардо Фалько та підтвердив рішення засудити двох чоловіків до дев'яти років позбавлення волі. Подальше оскарження неможливе, вирок набув чинності негайно після винесення вердикту.

Відео дня

Італія може зажадати екстрадицію Робіньйо і Фалько, але навряд чи її доб'ється. Швидше за все, Італія попросить Бразилію забезпечити відбування винними покарання в місцевій в'язниці. Для цього їй потрібно передати документи, пов'язані з виконанням рішення, в південноамериканську країну і дочекатися їх розгляду, проте ніяких термінів для цього процесу немає.

Інцидент, про який йде мова, стався в Мілані у 2013 році, коли бразилець і ще п'ять осіб зґвалтували дівчину з Албанії в нічному клубі. Вона перебувала в стані алкогольного сп'яніння. Того вечора дівчина відзначала 23-річчя.

У листопаді 2017 року бразильський нападник був засуджений італійським судом до 9 років тюремного ув'язнення за зґвалтування. До теперішнього моменту футболіст і його адвокати намагалися оскаржити вирок. 

У жовтні 2020 року Робіньйо дав інтерв'ю, в якому заявив, що не ґвалтував дівчину, а сексуальний контакт між ними стався за обопільною згодою: "Вона підійшла до мене, і контакт стався за бажанням обох сторін. Ми знаходилися там кілька хвилин, торкалися один одного. А потім я поїхав додому. Мої друзі сказали мені, що за згодою дівчини вони залишилися з нею, займалися з нею сексом, тому що вона цього хотіла. І що вони вийшли з цього клубу разом з нею і пішли в інший клуб".

Читайте такожОдноклубника Зінченка перевели в одну з найсуворіших в'язниць Англії

Робіньйо: кар'єра

  • Робіньйо відомий виступами за "Реал", "Манчестер Сіті", "Мілан", "Гуанчжоу", "Атлетіко Мінейро", "Сівасспор" та "Істанбул". 
  • За збірну Бразилії форвард провів 100 матчів і забив 29 голів.