Футболісти збірної Латвії / фото facebook.com/futbols

У четвер, 1 лютого, Сейм Латвії прийняв поправки до законодавства, які забороняють спортивним командам країни грати проти збірних РФ і Білорусі. 

Ця заборона діятиме, навіть якщо російські та білоруські команди змагатимуться під нейтральними прапорами, повідомляє портал Lsm.lv

Заборона стосується ігрових видів спорту дорослих, молодіжних та юніорських вікових груп.

Відео дня

Також повідомляється, що Латвія не може організовувати змагання збірних з командних видів спорту, в яких під своїм прапором або в нейтральному статусі виступатимуть команди РФ або Білорусі.

"Основна мета прийнятих поправок до закону - ще раз підкреслити солідарність Латвії з Україною і фундаментально заблокувати будь-які спроби Росії узаконити свої військові злочини через спортивну індустрію.

Основна ідея поправок до закону про спорт полягає в тому, щоб на національному законодавчому рівні визначити, що латвійські команди з ігрових видів спорту, наприклад, з баскетболу, футболу або хокею, не можуть проводити взаємні ігри з російськими та білоруськими командами країни-агресора, ні самі по собі, ні на нейтральному полі.

Це означає, що в разі, якщо буде встановлено, що збірній Латвії доведеться грати проти Росії або Білорусії, міжнародні спортивні організації повинні будуть поважати латвійське законодавство", - йдеться в повідомленні прес-служби Сейму.

Нагадаємо, раніше Міжнародний олімпійський комітет допустив спортсменів РФ і Білорусі на Олімпіаду-2024 в нейтральному статусі.

У МОК стверджують, що до участі в ОІ-2024 допустять "дуже обмежене число спортсменів", а на Олімпійських іграх в Парижі ні на одному офіційному об'єкті і офіційному заході не буде демонструватися прапор, гімн, кольори або будь-яка інша ідентифікація Росії або Білорусі. 

Вас також можуть зацікавити новини: