Україна - Австрія / фото REUTERS

Збірна України в 3-му турі групового етапу Євро-2020 в Бухаресті грала проти збірної Австрії. Команди вирішували долю другого та третього місць у групі С.

Україна програла і опустилася на третю позицію.

Австрія краще виглядала в дебюті матчу. Австрійці раз по раз заробляли кутові, і після одного з них вийшли вперед. Крістоф Баумгартнер випередив Іллю Забарного і переправив м'яч у ворота.

Відео дня

До перерви Україна змогла відповісти лише небезпечним ударом Миколи Шапаренка, на який зреагував голкіпер, а Андрій Ярмоленко не зміг зіграти на добиванні. Водночас австрійці не лише успішно зупиняли спроби українців вийти в атаку, а й могли забити ще. Після небезпечного удару Конрада Лаймера Україну врятував Георгій Бущан, а Марко Арнаутович не реалізував два відмінних моменти. 

Читайте такожУкраїна - Австрія: відео голу

У перерві Андрій Шевченко зняв з гри Руслана Малиновського і випустив на лівий фланг Віктора Циганкова. Але за весь другий тайм найнебезпечніший момент біля воріт австрійців створили самі австрійці - Штефан Лайнер ледь не забив у свої ворота, врятував воротар. А у виконанні України, крім неточного удару Романа Яремчука, згадати нічого.

У підсумку "жовто-синім" так і не вдалося відігратися.

Україна - Австрія - 0:1

Гол: Баумгартнер, 21

Україна: Бущан, Караваєв, Забарний, Матвієнко, Миколенко (Бєсєдін, 85), Сидорчук, Шапаренко (Марлос, 68), Зінченко, Маліновський (Циганков, 46), Ярмоленко, Яремчук

Австрія: Бахманн, Лайнер, Драгович, Хінтереггер, Алаба, К. Шлагер, Лаймер (Ільзанкер, 72), Грілліч, Забітцер, Баумгартнер (Шопф, 33), Арнаутович (Калайджич, 90)

Відеоогляд матчу 

Фотогалерея матчу

Євро-2020: група С

  • У паралельному матчі 3-го туру Нідерланди обіграли Північну Македонію (3:0).
  • Збірна України за підсумками групового етапу набрала 3 очки і посіла третє місце в групі. Тепер для виходу в плей-офф "жовто-синім" залишається сподіватися на те, що вони потраплять в число найкращих третіх місць, проте з 3 очками шанси на це не надто високі.
  • У Австрії - 6 очок і друга позиція. Австрійці вийшли в плей-офф, де зіграють з Італією.
  • Нідерланди фінішували на груповому етапі з максимальним результатом (9 очок), а Північна Македонія - без набраних очок.
  • Матчі групи С проходили в Амстердамі та Бухаресті.

Україна - Австрія: цифри та факти

  • Збірна України не змогла зберегти свої ворота сухими в дев'ятому поспіль матчі на чемпіонатах Європи.
  • Вперше на Євро-2020 Україна пішла з поля без забитого гола.
  • Крістоф Баумгартнер став наймолодшим автором голу на Євро-2020 (21 рік і 324 дні).
  • 3 набраних очка залишилися максимальним результатом для збірної України на групових стадіях чемпіонатів Європи.