Фінляндія-Бельгія / фото REUTERS

Збірні Фінляндії та Бельгії провели матч 3-го туру групового етапу Євро-2020.

Матч завершився перемогою фаворита, який зумів зламати оборону суперника після перерви.

Знову на Євро-2020 не обійшлося без автоголу - його автором став воротар фінської збірної Лукаш Градецкі. М'яч від штанги влучив воротареві в руку, після чого опинився в сітці.

Відео дня

Потім Бельгія забила ще раз - Ромелу Лукаку відзначився втретє на турнірі і входить до числа кращих бомбардирів Євро-2020.

Такий результат матчу влаштовує збірну України. Якби зустріч завершилася внічию - фіни стали б другими в групі В, а данці зайняли третє місце і перевершували б Україну в списку команд на третіх позиціях, які претендують на плей-офф. Фінляндія ж на третьому місці поступається українській збірній.

Читайте такожЄвро-2020: Швейцарія відправила Туреччину додому без очок (відео)

Фінляндія - Бельгія - 0:2

Голи: Градецькі, 74 (автогол), Лукаку, 81

Фінляндія: Градецкі, Уронен (Алхо, 70), О'Шонессі, Араюурі, Тойвіо, Райтала, Камара, Спарв (Шуллер, 59), Лод (Форсс, 90+2), Пуккі (Йенсен, 90+2), Пох'янпало (Кауко, 70)

Бельгія: Куртуа, Вермален, Денайєр, Боята, Шадлі, Вітсель, де Брюйне (Ванакен, 90+1), Троссард (Меньє, 76), Азар, Доку (Батшуайї, 76), Лукаку (Бентеке, 84)

Відео голів

Євро-2020: група В

  • У паралельному матчі цієї групи Данія розгромила Росію з рахунком 4:1.
  • Бельгія набрала 9 очок і фінішувала на першому місці.
  • Данія, Фінляндія і Росія набрали по 3 очки. Всі ці очки вони набрали в матчах один проти одного. Таким чином, місця в групі розподілялися за рахунок різниці м'ячів у матчах цих трьох команд один з одним. Вона виявилася кращою у Данців (4: 2), які і зайняли друге місце. Фінляндія фінішувала третьою (різниця м'ячів 1:1), а Росія - останньою (2:4).
  • Вже відомо, що в 1/8 фіналу Данія зіграє з Уельсом, а Бельгія дізнається свого суперника пізніше.
  • Фінляндія ще може сподіватися на вихід в плей-офф з третього місця, але показники фінів вже гірше, ніж у команд з групп А та С: Швейцарії та України.