Олександр Ярославський

Харків та Україна можуть зустріти матч Суперкубка УЄФА на рік раніше, ніж планувалося – у 2024 році.

Про це в ефірі телеканалу "Футбол 1/2/3" у програмі "Великий футбол" заявив бізнесмен Олександр Ярославський, координатор підготовки Харкова до Суперкубка.

"Підготовка до Суперкубка йде повним ходом. Багато деталей я розкривати не можу. Спочатку була домовленість про проведення Суперкубка у 2025 році. Відкрию вам секрет, що УЄФА розглядає можливість проведення Суперкубка у 2024 році – на рік раніше. Ми знаємо, що у 2022 році в Фінляндії проходить Суперкубок, у 2023 в Казані, а 2024 виявився ніким не зайнятий і ми сподіваємося... ми [підійдемо до цього] з усією завзятістю. Для цього важливо, щоб всі допомагали, всі впряглися в цей віз", – сказав Ярославський.

Відео дня

Він нагадав, що у 2018 Харківська обласна влада вже зробила невдалу спробу включитися в змагання за проведення в Харкові Суперкубка УЄФА-2021, але в нинішньому році його приймає Белфаст.

Щоб не повторити промахів минулого, владі потрібно докласти зусиль, щоб Харків міг претендувати на Суперкубок.

"Цього разу ми взялися набагато раніше за все. – сказав Ярославський, який вже зараз інвестує кошти у відродження та реконструкцію футбольної інфраструктури Харкова, яка незабаром перейде з обласного підпорядкування у власність міста. – Держава в першу чергу, тому що інфраструктура повинна бути оформлена. УЄФА не піде ні на які домовленості, ні на які виноски, не буде прощено нічого. Все повинно бути аж до кольору табличок", – розповів власник футбольного клубу "Металіст".

Олександр Ярославський

Як відомо, раніше Харків не міг претендувати на прийняття Суперкубка, в тому числі, через неясний правовий статус об'єктів футбольної інфраструктури після їх спецконфіскації. Зараз футбольна інфраструктура переходить у власність міста: депутати обласної ради проголосували за передачу футбольної інфраструктури Харкова у власність місту. Щоб футбольна інфраструктура була зібрана воєдино в прозорому правовому статусі Харківська облдержадміністрація повинна звернутися до уряду України – це стане останнім кроком з передачі знаходиться в режимі спецконфіскації майна "Металіста" у відання міськради Харкова.

Ярославський у бесіді з журналістом зазначив, що Суперкубок важливий і для Харкова, і для всієї України.

"Суперкубок не для Харкова, а для всієї України. Уявити собі, що зараз в Україні грали б "Челсі" та "Вільярреал", як вони будуть грати в Белфасті 11 серпня! Ми сподіваємося, що в серпні 2024 року топові команди приїдуть в Україну і ми зможемо насолодитися тією атмосферою, яка була на Євро-2012. Дві топові команди Європи, а то й світу, гратимуть в Україні! Чи не до цього нам всім треба прагнути? І владі, і харків'янам, і я докладу всіх зусиль, щоб це сталося", – сказав координатор підготовки Харкова до Суперкубка Олександр Ярославський.

Як відомо, раніше влада Харкова заявила про намір подати заявку на проведення в місті Суперкубка УЄФА-2025. Координатором з підготовки міста призначений Олександр Ярославський, який раніше підготував Харків до Євро-2012. Понад $ 300 млн його інвестицій дозволили Харкову змінити статус резервного міста на статус приймаючого фінальні матчі Євро-2012.