Олександр Петраков / фото REUTERS

Тренер збірної України Олександр Петраков відреагував на свою першу перемогу на чолі національної команди. "Жовто-сині" на виїзді здобули надважливі три очки, обігравши Фінляндію.

Слова 64-річного фахівця наводять телеканали "Футбол 1,2,3".

"Я вже про Боснію думаю. Ця перемога нічого не буде варта, якщо не обіграємо Боснію. Вони сьогодні Казахстан здолали, і я вже думаю тільки про наступного суперника. Склад? Вважаю, що це оптимальний зараз склад. Молоді поступово стукають в основу - Корнієнко, Булеца. Коля Шапаренко молодець, добре відіграв. Молодці", - сказав Петраков.

"Звичайно, несподівано, що Ярмоленко забив з правої ноги. Він тягнув сьогодні, лідер команди. Всі молодці. Хлопцям подобається той футбол, який я хочу бачити, але цей футбол дуже енергозатратний. Хлопці всю гру пресингували, всю гру бігали", - додав коуч.

"Підказки Ярмоленку? Я його просто підбадьорював, його по спині вдарили. Він сказав, мовляв, зіграю скільки зможу. Я його як сина підбадьорював: "Давай, Андрюша, тримайся". Зараз летимо додому, буду дивитися матч Боснії в літаку. Скажу хлопцям зараз: "Вітаю, забули перемогу, попереду Боснія", - завершив Петраков.

Фінляндія - Україна: підсумки матчу

  • Збірна України у кваліфікації ЧС-2022 здобула першу звитягу. У "жовто-синіх" в активі 8 очок після шести матчів. У Фінляндії 5 очок і на один поєдинок менше. У Боснії та Герцеговини теж 5 матчів, але 6 очок.

  • Україна до цієї гри 5 матчів поспіль грала внічию у відборі на ЧС.
  • Андрій П'ятов провів свій 100-й матч за збірну України. Більше за П'ятова за українську команду грали лише Анатолій Тимощук (144 матчі), Андрій Шевченко (111) та Андрій Ярмоленко (102). 100 матчів також в активі Руслана Ротаня.
  • У віці 37 років і 103 днів П'ятов став найбільш віковим футболістом в історії національної збірної України. Він побив рекорд Тимощука.
  • Наступний матч відбору Україна зіграє 12 жовтня вдома проти Боснії та Герцеговини.
  • В березні цього року в Києві українці з фінами зіграли внічию.