Відомий український фахівець став тренером аутсайдера УПЛ

Володимир Шаран спробує зберегти "Минай" в УПЛ.

Колишній головний тренер "Олександрія" Володимир Шаран відновив свою кар'єру і повернувся до тренерської роботи, очоливши клуб елітного дивізіону чемпіонату України. 

Досвідчений український фахівець офіційно призначений тренером "Миная". Про це повідомляє офіційний сайт закарпатського клубу.

Про деталі угоди не повідомляється.

Разом з 50-річним Шараном до тренерського штабу команди увійшли Вадим Чернишенко, Ігор Лучкевич, Андрій Новак та Олексій Антонович.

Останнім місцем роботи Шарана була "Олександрія".

Варто відзначити, що Шаран раніше вже працював тренером в Ужгороді, але в іншому клубі. З вересня 2007 по квітень 2008 фахівець очолював "Закарпаття".

Читайте такожКлуб УПЛ отримав трансферний бан за боргиНагадаємо, що "Минай" після першої частини сезону займає в чемпіонаті УПЛ 15-е місце, набравши десять очок. Перед відходом у відпустку клубне керівництво відправило у відставку з поста головного тренера Ігоря Леонова.

Володимир Шаран: кар'єра

  • Як футболіст Володимир Шаран основну кар'єру провів у київському "Динамо", "Дніпрі" та львівських "Карпатах". Ставав триразовим чемпіоном України, вигравав Кубок.
  • Завоював титули і в якості гравця молодіжних збірних СРСР - з юніорською збірною завоював золоті медалі першості Європи 1990-го, а з молодіжної став третім призером Чемпіонату світу 1991 року.
  • Як тренер Шаран почав свою кар'єру в криворізькому "Кривбасі", потім працював у кропивницькій "Зірці".
  • Найбільше визнання як тренер Володимир Шаран отримав з "Олександрією", з якою вигравав Першу лігу, виводив їх в УПЛ, де в сезоні 2016/17 його команда посіла 5 місце і вперше в історії отримала право виступати в єврокубках. За підсумками сезону 2018/19 років його "Олександрія" вперше посіла 3-е місце в УПЛ.
  • У сезоні 2019/20 команда виступала в груповому раунді Ліги Європи.