FootballHub, спортивний digital-проєкт 1+1 media, розповідає про спортсменів, які з початку повномасштабного вторгнення рф на мирні українські землі взяли зброю до рук та відправились захищати Батьківщину. Героєм нового відеоінтервʼю став Костянтин Яцик, гравець футбольного клубу "Поділля" Першої Ліги. Костянтин 22 лютого повернуся на лікування в Україну зі зборів у Туреччині, а згодом поставив футбольну кар’єру на паузу та відправився захищати найдорожче – країну та близьких.

Костянтин розповів журналісту проєкту FootballHub Вадиму Адаменку про ранок 24 лютого, спільну волонтерську діяльність з рідними, прийняття непохитного рішення вступити до лав Територіальної оборони Києва та неймовірне єднання поколінь під час виконання бойових завдань. 

"Спочатку займалися волонтерством з батьком, з дядьком, з другом. Їздили самі шукали людей, яким потрібна допомога. З часом, коли звикли та зрозуміли, як це працює, почали з другом самостійно їздити по складах, шукали потрібні речі та продукцію, завозили додому, потім розвозили людям по містах та селах. Найгарячіші точки, де були – Іванків, Сукачі, Ірпінь, Козаровичі. Хочеться в цей важкий час бути корисним, а не просто сидіти вдома", – зазначив під час інтерв’ю Костянтин Яцик.

Згодом спортсмен вступив до добровольчого батальйону "Мрія", підписавши контракт на 3 роки. Військові навчання проходив спільно з побратимами з підрозділу під керівництвом інструкторів з ЗСУ. До того ж вже отримував перші бойові завдання. 

Повна версія інтерв’ю доступна на YouTube-каналі, а також офіційному сайті FootballHub

Довідка 

Костянтин Яцик народився 15 червня 1997 року в Києві. Футбольну освіту отримав в столичних футбольних академіях Динамо та ДЮСШ-15. На професійному рівні грав за Оболонь Київ, ФК Полтава, Олександрія, Кремінь, Чайка, Таврія Сімферополь, Полісся Житомир, Черкащина та Поділля Хмельницький.

FootballHub – спортивний digital-проєкт 1+1 media з власним відеовиробництвом, онлайн-стрімами, оглядами від топових блогерів і щоденними ексклюзивами. Мета проєкту – оперативно розповідати про події, пов’язані з українським футболом.