фото УНІАН

6 вересня 2022 року український парламент конституційною більшістю голосів прийняв зміни до Закону України "Про фізичну культуру і спорт". 317 депутатів проголосували "за", 34 депутати не голосували. Голосів "проти" та "утримався" не було. Депутати нарешті остаточно розмежували поняття "спортивних заходів" і "змагань", щоби прозоро визначати статус організатора спортивного заходу та змагання, що має прямий вплив на організацію забезпечення трансляції тієї чи іншої спортивної події.

Таким чином, організатор спортивних змагань – це юридична (юридичні) або фізична (фізичні) особа (особи), яка (які) ініціювала (ініціювали) проведення спортивних змагань та здійснює їхнє організаційно-методичне забезпечення підготовки і проведення; Спортивний клуб, який в межах спортивних змагань проводить спортивний захід та здійснює організаційне, фінансове та інше забезпечення його підготовки і проведення, вважається організатором спортивного заходу.

Все прекрасно розуміли (тому голосували "За", а не "Проти) представники УАФ у Верховній Раді України. Олександр Пасічний та Іван Крулько не голосували з різних причин, а от Вадим Івченко, Олексадр Герега та Максим Єфімов (два віцепрезиденти УАФ) проголосували "За" зміни до законодавства, яке прибирає будь-яку колізійність, залишаючи клубам право вільно розпоряджатися своїми правами.

Відео дня