Олег Протасов / фото УНІАН, Євген Кравс

Перший віце-президент УАФ Олег Протасов заявив, що питання про відставку Андрія Шевченка з поста головного тренера збірної України після поразки від Австрії не є актуальним.

Протасова цитує as.ro.

"Не думаю, що хтось може говорити про зміну тренера після матчу. Я не думаю, що питання про відставку Шевченка актуальне. Він дуже багато працює, навіть якщо є ймовірність допустити ще кілька помилок"

При цьому Протасов підкреслив, що Україна справедливо програла Австрії:

Читайте також"Не вистачило сил": Шевченко пояснив поразку від Австрії

"Австрія зіграла краще в цьому матчі. Я очікував нічию, але в цьому матчі в цілому зіграли не дуже добре. Пробували кілька варіантів, але цього виявилося недостатньо".

Андрій Шевченко: кар'єра у збірній України

  • Андрій Шевченко очолив збірну України в 2016 році. До цього він працював асистентом у штабі Михайла Фоменка.
  • У відборі на чемпіонат світу-2018 під керівництвом Шевченка збірна України посіла третє місце у відбірковій групі, не зумівши кваліфікуватися на турнір.
  • Після цього Шевченку вдалося вивести збірну України на Євро-2020, посівши перше місце у відбірковій групі з Португалією.
  • Крім того, збірна України в 2018 році успішно виступила в Лізі націй, підвищившись в класі з Ліги В у Лігу А. У 2020 році в Лізі А Ліги націй українська збірна не змогла зберегти прописку лише через технічну поразку за матч зі Швейцарією.
  • На Євро-2020 під керівництвом Шевченка збірна України набрала 3 очки в групі з Нідерландами, Північною Македонією та Австрією, посівши третє місце.
  • Раніше неодноразово повідомлялося, що після роботи зі збірною України Шевченко може очолити "Мілан". Сам тренер заявив, що хотів би повернутися в італійський клуб в якості тренера.