Футболісти київського Динамо / фото ФК Динамо Київ

Футболісти київського "Динамо", яких викликав Олександр Петраков для підготовки до матчів плей-офф відбору ЧС-2022 і Ліги націй, прибудуть в розташування національної збірної України 3 травня.

Про це повідомив президент УАФ Андрій Павелко в Фейсбуці.

"Набрав президента київського "Динамо". Конструктивно поговорили про збірну України. Ігор Суркіс запевнив, що всі футболісти "Динамо", яких викликав Олександр Петраков, будуть в розташуванні збірної 3 травня. Дякуємо президенту "Динамо" за розуміння і підтримку національної збірної! Слава ВСУ! Слава Україні!",- написав Павелко.

Відео дня
facebook.com/andriy.pavelko

Нагадаємо, Олександр Петраков запланував почати збір національної команди в Словенії 29 квітня і викликав до розташування збірної України 25 гравців з українських команд, з яких 12 - представники "Динамо". Однак київський клуб був готовий відпустити своїх футболістів тільки 23 травня, оскільки планувалося зіграти низку благодійних матчів у травні. 

Таким чином сторонам вдалося досягти компромісу і збірна України в повному складі зможе підготуватися до важливих матчів у червні.

Плани збірної України на травень-червень

  • Протягом травня збірна України проведе кілька товариських зустрічей, суперники і дати будуть відомі пізніше. 
  • 1 червня у "синьо-жовтих" запланований півфінал плей-офф відбору на ЧС-2022 проти збірної Шотландії. Переможець цього протистояння зустрінеться з Уельсом у фіналі чотирма днями пізніше.
  • Крім того, в червні збірна України зіграє кілька матчів в рамках Ліги націй. 8 і 14 червня команда Петракова зіграє проти Ірландії, а 11 червня - проти Вірменії.