Тренер збірної України Петраков пояснив, чому перейшов на українську мову

Олександр Петраков зазначив, що його ніхто не примушував зробити вибір.

Керманич збірної України Олександр Петраков вважає, що на офіційних заходах потрібно розмовляти українською мовою.

Про це головний тренер розповів в інтерв'ю для "Великого футболу".

"Перехід на українську мову? Ніхто не казав, щоб я це зробив. Я ніколи не розмовляв українською мовою. Я вчив в школі українську мову. Я перейшов на українську мову, мені сказали, що у мене непогано виходить. Я розумію, що треба спілкуватися. Головний тренер на офіційних заходах повинен спілкуватися українською мовою. Мене у Львові підтримали, вболівальники написали: "Українська - рідна мова Петракова". Я навіть сам засміявся", - сказав фахівець.

Нагадаємо, що за чутками ЗМІ Петраков заробляє менше, ніж тренер жіночої збірної України.

Читайте такожНаставник збірної України Петраков порадив Луніну піти з Реала

Олександр Петраков у збірній України

  • Петраков був призначений виконуючим обов'язки головного тренера збірної України 18 серпня після того, як Сергію Реброву не вдалося домовитися про розрив контракту з клубом "Аль-Айн" (ОАЕ).
  • Під керівництвом Петракова Україна провела сім матчів: п'ять офіційних і два товариських. "Жовто-сині" здобули дві перемоги при п'яти нічиїх.
  • У контрольних матчах українці зіграли внічию з Чехією (1:1) і Болгарією (1:1), а в рамках відбору на ЧС-2022 обіграли Боснію і Герцеговину (2:0 в гостях) і Фінляндію (2:1 в гостях) і розійшлися миром з Казахстаном (2:2), французами (1:1) і боснійцями (1:1).
  • 17 листопада Українська асоціація футболу призначила Петракова повноправним головним тренером збірної України.