3-го березня з'явилася шокуюча новина: технічній спонсор збірної України Joma продовжив працювати з росіянами і розробив нову форму для російського зеніта. Петербурзький клуб похизувався фото комплекту у соцмережах.

Утім, Українська асоціація футболу жодним чином не відреагувала на цю подію, ні на офіційному сайті, ні на соцмережах організації. Навіть офіційній дистриб’ютор іспанської компанії Joma в Україні виступив із заявою щодо цієї скандальної ситуації. 

"Хочемо звернутись до наших клієнтів та підписників з приводу сьогоднішньої ситуації! Позиція нашого магазину повністю збігається зі всіма висловлюваннями і коментарями! Ми обурені новиною про те, що Joma стає технічним спонсором одного з російських клубів. Наш магазин є Дилером Joma в Україні! Ми сплачуємо податки до бюджету України, донатимо на ЗСУ і працюємо заради перемоги нашої країни підтримуючи економоміку та надаючи робочі місця українцям в цей складний для всіх нас час Інформація яка є на даний момент наступна – головний представник Joma в Україні звернувся до головного офісу Joma Sport та чекає від них офіційний коментар з приводу цієї ситуації!" - сказано у зверненні.

Відео дня

Львівські Карпати також відреагували на цю подію і повідомили про зупинення співпраці з Joma. 

А ось від очільників українського футболу жодної реакції. Вони не прокоментували на жодному рівні – від президента УАФ Андрія Павелка до офіційних сторінок асоціації.