Лука Модріч, Домагой Віда та інші гравці збірної Хорватії / фото REUTERS

Збірні Хорватії та Нідерландів не схилятимуть коліно на підтримку руху Black Lives Matter перед матчами Євро-2020, який стартував 11 червня.

Про рішення хорватів повідомив капітан збірної Лука Модріч, передає BBC.

"Наша позиція така: ми не будемо вставати на коліно. Ніякої особливої причини для такого рішення немає. Але ми обговорили це всередині команди і вирішили не вставати на коліно. Це не означає, що ми за расизм або підтримуємо дискримінацію у футболі", - сказав Модріч.

"Звичайно, ми не підтримуємо ці явища, але ми не вважаємо, що такий жест допомагає вирішити питання. Є багато інших способів боротьби з расизмом. Так що Хорватія не буде вставати на коліно", - додав він.

Рішення національної збірної Нідерландів озвучив капітан Джордіньо Вейналдум, передає telegraaf.nl.

"Ми вирішили цього не робити. По-перше, тому що ми не робили цього в попередніх матчах збірної, але також тому, що ми вже багато робимо для боротьби проти расизму. Ми не говоримо, що робимо достатньо, тому що дії будуть недостатніми до тих пір, поки расизм не зникне, але ми не будемо вставати на коліно", - сказав Вейналдум.

Читайте такожЗірковий екс-футболіст втратив роботу через расистський жарт

Раніше у збірній Шотландії також відмовилися вставати на коліно перед матчами Євро-2020.

Євро-2020: що потрібно знати

  • Через пандемію коронавірусу чемпіонат Європи був перенесений на 2021 рік, проте збереже назву "Євро-2020". Турнір стартував 11 червня - церемонія відкриття пройшла в Римі. Триватиме він до 11 липня.

  • Турнір вперше в історії проходить в 11 різних країнах. Спочатку планувалося провести Євро в 12 країнах, але ірландський Дублін був виключений з числа господарів.

  • Матчі Євро-2020 проходять з глядачами, але трибуни заповнюються не на 100%.

  • Вперше в історії чемпіонатів Європи на турнірі використовується система відеодопомоги арбітрам - VAR.

  • У травні була представлена офіційна пісня Євро-2020.

  • Букмекери зробили свій прогноз на переможця турніру.