Фото прес-служби Ярославського

Президент харківського "Металіста" Олександр Ярославський у черговому випуску YouTube-каналу "Бомбардир" розповів журналісту Роману Бебеху про своє ставлення до політики й про спроби пов'язати її з відродженням клубу. Про це пише Footboom.

Читайте такожЯрославський на відкритті футбольної академії "Металіст": "Команда тренерів зростить зірок, які затьмарять Роналду і Мессі" "Як я ставлюся до того, що мене пов'язують з виборами та іншими політичними проектами? Це як в анекдоті: "Один старий єврей каже іншому: "Ти знаєш, Моню, у мене не дуже виходить з дружиною, а ось сусід розповідає, що може п'ять разів на день". Другий єврей відповідає: "Так і ти кажи, що можеш п'ять разів!". Мало хто і що говорить. Ось була церемонія відкриття Академії футболу "Металіста". Ви там хоч одного політика бачили? Не було їх там і ні слова не сказали про політику. Тільки про футбол.

Було триста дітей, величезна кількість батьків, просто відвідувачів-харків'ян, фуд-корти, відкритий простір, свіже повітря... УЄФА ж заявляє: "Футбол поза політикою!". А те, що на матчі "Металіста" приходять мер, кандидати в мери або виконувач обов'язків мера або якісь депутати, так що їм на футбол не ходити? Кажуть, що без політики у футболі не обійдешся. У нашому футболі, зокрема. А я вам так скажу - без політики дуже легко. Ось коли втручається політика, починаються складнощі. Поки колишня влада не втручалася у футбол - все було в порядку. Як тільки вони втрутилися - "Металіст" зник! Поки я займався Євро-2012 і був потрібен, мене ніхто не чіпав. Як тільки євро закінчився, а "Металіст" набрав хід, політики одразу спробували скористатися не ними створеним продуктом. До чого це призвело? "Металіст" взагалі зник з футбольної карти України. Я вважаю, що без політики у футболі дуже добре, просто шикарно", - сказав Олександр Ярославський.

Відео дня

Нагадаємо, в суботу, 23 жовтня, була урочисто відкрита відновлена академія футболу "Металіста". Її реконструкцію повністю профінансував президент харківського клубу Олександр Ярославський.