Перемогу "Металіста" над "Вересом" у Winter Cup 2022 побачили 512 тисяч уболівальників / фото metalist.ua

Понад півмільйона вболівальників стежили за матчем "Металіст" - "Верес" на неофіційному турнірі Winter Cup 2022, в якому "жовто-сині" перемогли рівнян 2:1. Таким чином, харків'яни встановили черговий рекорд популярності своїх ігор.

"Чисельність переглядів на YouTube-каналі "Перша ліга", телеканалі "Футбол 1", передматчева і післяматчева студії, а також участь в чаті прямої трансляції склала 512 тисяч осіб", - повідомив офіційний клубний сайт "Металіста".

На думку експертів, дуже показово, що рекорд встановлено не в офіційному поєдинку національного чемпіонату, а в товариському турнірі в зимове міжсезоння. 

Відео дня

Як раніше написав в авторському телеграм-каналі Артем Франков, головний редактор тижневика "Футбол", характеризуючи феномен "Металіста" в контексті загального зниження вболівальницької активності українців : "Металіст" з  його відвідуваністю на всьому цьому тлі підноситься як Ейфелева вежа над будинком інвалідів". 

Чисельність шанувальників харківського клубу підрахували харківські журналісти. За їхніми даними 80% жителів Харкова і області назвали себе вболівальниками "Металіста", Клубні і десятки фанатських онлайн-платформ в соцмережах і групах в месенджерах збирають сотні тисяч людей, що стежать за сходженням "Металіста", десятки тисяч уболівальників на стадіоні допомагають клубу бити рекорди відвідуваності українського футболу, телевізійні та онлайн-трансляції поєдинків клубу збирають мільйони переглядів.

Наступний матч у "фіналі" Winter Cup 2022 відбудеться 11 лютого - "жовто-сині" зійдуться в поєдинку з житомирським "Поліссям". Пряму трансляцію гри вестимуть телеканали "Футбол 1" та YouTube-канал "Перша ліга".