Федеріко К'єза відкрив рахунок у матчі / фото REUTERS

Збірна Італії в 1/8 фіналу Євро-2020 здолала збірну Австрії, яка на груповому етапі була суперником збірної України.

У першому таймі збірна Італії володіла відчутною перевагою на полі, але зламати насичену оборону австрійців вдавалося насилу. Хороший момент був у Ніколо Барелли, але на його удар в дотик зреагував голкіпер. А в середині тайму Чіро Іммобіле ледь не забив гол-шедевр - після його дальнього пострілу м'яч влучив у хрестовину.

На старті другого тайму забити могли австрійці - після удару Давида Алаби зі штрафного м'яч пролетів над поперечиною. На 65-й хвилині Австрія забила, але гол Марко Арнаутовича був скасований через невеликий офсайд. Італія ж так і не змогла знайти шлях до воріт австрійців, і гра перейшла в овертайм.

Відео дня

У додатковий час Італії все-таки вдалося вийти вперед - Федеріко К'єза красиво "прибрав" суперника й ударом від кута воротарського послав м'яч у дальній кут. А наприкінці першого екстра-тайму італійці відзначилися ще раз - спершу Даніель Бахманн зреагував на класний удар Лоренцо Інсіньє зі штрафного, але слідом Маттео Пессіна свій шанс не упустив.

Читайте такожЗ розгромом: збірна Данії стала першим чвертьфіналістом Євро-2020 (відео)

Австрійці не здалися, і на 114-й хвилині Саша Калайджич завдав точного удару головою після подачі з кутового. Але на більше австрійську збірну не вистачило.

Італія - Австрія - 2:1

Голи: К'єза, 95, Пессіна, 105 - Калайджич, 114

Італія: Доннарумма, Ді Лоренцо, Бонуччі, Ачербі, Спінаццола, Барелла (Пессіна, 68), Жоржиньо, Верратті (Локателлі, 68), Берарді (К'єза, 84), Іммобіле (Белотті, 84), Інсіньє (Крістанте, 108)

Австрія: Бахманн, Лайнер (Тріммель, 114), Драгович, Хінтереггер, Алаба, К. Шлагер (Грегорич, 106), Грілліч (Шауб, 106), Лаймер (Ільзанкер, 114), Забітцер, Баумгартнер (Шепф, 90), Арнаутович (Калайджич, 97)

Попередження: Ді Лоренцо, Барелла - Арнаутович, Хінтереггер, Драгович

Відеоогляд матчу від телеканалів "Футбол 1,2,3".

Відео голів

Італія - Австрія: підсумки матчу

  • Найкращими гравцями матчу за версією WhoScored стали Маттео Пессіна та Франческо Ачербі (оцінки - 7,9).
  • У чвертьфіналі Італія зустрінеться з переможцем пари Бельгія - Португалія.
  • Збірна Італії встановила свій новий рекорд - "Скуадра Адзурра" не програє вже в 31 матчі поспіль, з вересня 2018 року. Попередній рекорд (30 матчів) був встановлений ще в 1935-1939 роках.
  • Серія збірної Італії без пропущених голів перервалася на позначці в 1168 хвилин (це також рекорд) - італійці не пропускали з жовтня 2020 року.
  • Італія ввосьме в історії грала в овертаймі на чемпіонатах Європи - більше, ніж будь-яка інша команда.
  • Федеріко К'єза забив Австрії, а його батько Енріко К'єза забивав у складі збірної Італії на Євро-1996. Це перший випадок в історії, коли на чемпіонатах Європи вдалося відзначитися батькові та синові.