Андрій Павелко

Сьогодні, 16-го червня, слідча суддя Шевченківського районного суду міста Львова Галіна Белінська задовольнила клопотання прокурора про зміну запобіжного заходу відстороненному від посади президенту УАФ Андрію Павелку.

З олгляду на систематичні ігнорування попередніх рішень різних інстанцій суд постановив змінити запобіжний захід на тримання під вартою терміном на 60 діб до 14-го серпня включно. Застава у розмірі 9,88 млн гривень, яку за Павелка у листопаді 2022-го року внесла компанія компанія "УАФ Маркетинг", перераховується на користь держави. Ухвала підлягає негайному виконанню, йдеться в сюжеті ТСН.

Павелко проходить фігурантом у справі про фінансові розкрадання коштів на будівництві заводу з виготовлення штучної трави для футбольних полів за часів керування Українською асоціацією футболу.

У листопаді минулого року Печерський суд Києва обрав йому і його заму Запісоцькому запобіжний захід у вигляді двомісячного утримання під вартою. Втім, обидва вийшли під заставу на суми по майже 10 мільйонів гривень, який внесла компанія "УАФ Маркетинг"

Пізніше той самий Печерський суд відсторонив Павелка і Запісоцького від посад в УАФ. Обидва функціонери подали апеляцію але під різними приводами на суд не з'являлися, і засідання переносили - загалом понад 30 разів за два місяці.

Слухання у цій справі розпочалося і тривало увесь день 15-го червня. Через це ухвала рішення була перенесена на 16-те червня.