false

Генеральний директор UEFA Events SA Мартін Каллен сьогодні ознайомився з поточним станом футбольної інфраструктури Харкова, а також оцінив шанси міста прийняти Суперкубок УЄФА.

Каллен відповідає за управління операційними активностями з проведення змагань, тобто є операційним директором УЄФА. Він прибув до Харкова для оцінки стану футбольної інфраструктури, створеної раніше для проведення матчів чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Мартін Каллен зустрівся з мером Харкова Ігорем Тереховим, на зустрічі був присутній Олександр Ярославський, президент ФК "Металіст", генеральний інвестор і координатор підготовки Харкова до Євро-2012.

Відео дня

"Зі свого боку можу сказати, що я бачу дуже хорошу спільну ініціативу, хорошу роботу міста, пана Ярославського, команди Федерації футболу і всіх залучених у процес, щоб Харків став приймаючим містом Суперкубка", - сказав Каллен.

false

Мер міста Ігор Терехов нагадав, що під час підготовки до Євро-2012 в Харкові створена сучасна розвинена міська та спортивна інфраструктура – новий термінал міжнародного аеропорту, готелі, були реконструйовані дороги, будівлі та ін.

"Завдяки зусиллям Олександра Ярославського, міської влади і всіх, хто брав участь у підготовці до Євро-2012, Харків показав хороші результати. Ми хочемо повторити успіх і провести у нас Суперкубок УЄФА", - заявив Терехов.

Олександр Ярославський, президент ФК "Металіст", генеральний інвестор і координатор підготовки Харкова до Євро-2012, сказав, що одна з головних переваг Харкова у боротьбі за право прийняти Суперкубок УЄФА – досвід.

"Найголовніше - у нас є те, чого немає в інших міст – це досвід проведення, ми абсолютно прозорі – нас знає УЄФА. УЄФА може бути впевнений в тому, що на операційному рівні, на рівні підтримки, надання гарантій все буде виконано", - розповів Ярославський.

false

Ігор Терехов та Олександр Ярославський розповіли Каллену про плани з розвитку спортивної інфраструктури Харкова та популяризації дитячо-юнацького футболу, про проведену реконструкцію дитячої футбольної академії "Металіст".

Мартін Каллен вважає, що Харків має високі шанси прийняти престижне змагання Суперкубка УЄФА, і зазначив, що футбольна інфраструктура до цього готова, стадіон модернізується, і важливо, що міська влада бере в цьому активну участь.

"Я приїхав до Харкова через 14 років і приємно здивований, як розвинене місто, наскільки воно змінилося в кращу сторону. Я бачу хорошу ініціативу міста, Олександра Ярославського, команди, Федерації футболу, щоб Харків став приймаючим містом", - сказав він.

false

Міський голова також зазначив, що Харків скучив за футболом, а зараз всі стежать за відродженням команди "Металіст" - харківський стадіон лідирує в Україні за чисельністю вболівальників на домашніх матчах.