Данило Сікан / фото ФК Шахтар

Талановитий нападник національної збірної України та донецького "Шахтаря" Данило Сікан перейшов до німецького футбольного клубу "Ганза".

Українець виступатиме за новий клуб на правах оренди до кінця цього сезону. "Шахтар" офіційно підтвердив трансфер.

Відзначимо, що у складі "Шахтаря" Сікан отримував мало ігрової практики, тому перехід в "Ганзу" повинен позитивно позначитися на прогресі українського форварда.

Відео дня

Данило Сікан прокоментував свій перехід до німецького клубу:

"Мені не терпиться приступити до справи, і я дійсно з нетерпінням чекаю того часу, коли почну грати за цей клуб. "Ганза" - топ-клуб з відмінними вболівальниками, хорошою командою і, як я зрозумів, з прекрасними традиціями. Для мене зараз важливо швидко познайомитися з усіма процесами і командою, щоб я міг допомогти домогтися хороших результатів і успішно провести решту сезону", - сказав Сікан.

Читайте такожОфіційно: шестиразовий чемпіон Франції оголосив про перехід футболіста ШахтаряУ поточному сезоні Сікан зіграв за "гірників" 14 матчів у всіх турнірах, де забив два м'ячі і віддав одну результативну передачу.

Додамо, що "Ганза" виступає у Другій Бундеслізі. Після 20-ти зіграних турів клуб з Ростока займає 14-е місце в турнірній таблиці з 18-ти можливих, маючи в активі 21 очко при різниці забитих і пропущених м'ячів 21-32.

Данило Сікан: що про нього відомо

  • Сікан є вихованцем "Полісся" та "Карпат". Його першим професійним клубом стали львівські "Карпати". 
  • Взимку 2019 року Сікан перейшов з "Карпат" в донецький "Шахтар" за €150 тисяч.
  • За період кар'єри в "Шахтарі" зіграв 22 матчі і відзначився 2 забитими голами. Здавався в оренду в "Маріуполь", де зіграв 22 гри і відзначився 4 забитими голами.
  • Контракт Сікана з "Шахтарем" розрахований до літа 2023 року.
  • Портал Transfermarkt оцінює вартість футболіста в €1,5 мільйона.
  • З 2021 року Сікан викликається в національну збірну України, за яку зіграв 4 матчі і відзначився одним забитим голом.