Роман Абрамович / фото REUTERS

"Челсі" повідомив про те, що клуб отримав нових власників. Ними стане консорціум, до якого увійшли американські бізнесмени Тодд Боелі, Марк Волтер, а також швейцарець Хансйорг Вісс.

Про це написано у заяві лондонського футбольного клубу на їхньому офіційному сайті.

Вищезазначені бізнесмени купують "Челсі" за 2,5 мільярда фунтів і гарантують ще 1,75 мільярда інвестицій у розвиток клубу. 2,5 мільярди, за які придбано "Челсі", підуть на благодійні цілі, зокрема на допомогу українським біженцям.

Відео дня

Новим власникам залишається отримати всі необхідні дозволи регуляторних органів на придбання акцій клубу. Очікується, що під управління нових власників "Челсі" перейде до кінця травня.

Нагадаємо, Роман Абрамович, який володів клубом з 2003 року, потрапив під санкції британського уряду і всі його активи, включаючи "Челсі", були заморожені.

"Челсі": результати в сезоні

  • Команда Томаса Тухеля посідає третє місце в турнірній таблиці АПЛ за 4 тури до фінішу й схоже бронзові медалі не втратить.
  • В Лізі чемпіонів лондонці вилетіли на стадії 1/4 фіналу, драматично поступившися мадридському "Реалу" (4:5 за сумою двох матчів).
  • "Челсі" пробився до фіналу Кубка Англії, де зіграє проти "Ліверпуля" 14 травня. 27 лютого "аристократи" поступилися у фіналі Кубка Ліги все тому ж "Ліверу" у серії пенальті (основний час - 0:0).