Андрій Ярмоленко / фото REUTERS

Футболісти збірної України прокоментували поразка від збірної Нідерландів у матчі 1-го туру групового етапу Євро-2020.

Гравців цитує офіційний сайт УАФ.

Андрій Ярмоленко:

"Звичайно, був важкий поєдинок. Ми розуміли, проти кого ми граємо. У нас був серйозний, сильний суперник. Всі хлопці виклалися, тренерський штаб задоволений самовіддачею. Шкода програвати такі матчі в кінцівці".

Ярмоленко підкреслив, що команді не вистачило досвіду:

"За рахунку 0:2 про можливий розгром ми не думали. Ми думали, як нам забити гол, а потім зрівняти рахунок і перевернути гру. У нас вийшло, ми забили перший м'яч, потім другий. Звичайно, якоюсь мірою нам не вистачило досвіду, адже у нас досить молода команда. Більш досвідчена в такій ситуації краще б діяла на утримання рахунку. Що ж, будемо вчитися на помилках. Це буде для нас хорошим уроком на майбутнє".

Олександр Зінченко:

"Поразка завжди викликає негативні емоції. Однак з будь-яких моментів потрібно витискати позитив. Навіть якщо його немає, потрібно намагатися знайти. Ми показали, що у нас є характер, просто не дотерпіли на останніх хвилинах. Нідерландці забили гол практично з нічого. Нам не можна опускати голову, оскільки турнір складається не з одного матчу, а як мінімум з трьох". 

Зінченко також відповів на питання про те, чи здивувала українську команду збірна Нідерландів:

"Ми очікували такої гри, оскільки вона любить бути на м'ячі і діяти першим номером. "Помаранчеві" багато часу володіли м'ячем, особливо в першому таймі. Нам було дуже складно виходити з оборони, тому що суперник контролював гру. Я вважаю, що в першому таймі ми сіли низько і не створювали того тиску, який був у другій половині. Коли ми відбирали м'яч, то не встигали зайняти позиції, щоб досягти того контролю, який ми прагнули".

Також він підкреслив, що команда повинна прибирати ті помилки, які були допущені:

"Помилки були, і досить багато. Особливо коли ми втрачали м'яч у простих ситуаціях, а потім відбирали його кілька хвилин".

Читайте також"Запишемо матч собі в плюс": Шевченко підбив підсумки гри з Нідерландами

Георгій Бущан:

"На жаль, не дотягнули до кінця гри. У моменті з третім голом треба було просто вибити м'яч, відвести загрозу від своїх воріт. Але нічого страшного, це футбол, це життя. Ми не вішаємо ніс і з оптимізмом дивимося на наступні, вирішальні матчі в групі".

Бущан зазначив, що, незважаючи на поразку, в команді - хороша атмосфера:

"У команді нормальна атмосфера. Трохи засмутилися, що не змогли здобути нічию, адже у виїзній зустрічі з Нідерландами це був би хороший результат. Але ми віримо в себе, всі підтримуємо один одного. Головний тренер після поєдинку висловив свою підтримку. Ми аплодували один одному, оскільки дійсно вийшов хороший матч. Ми витягли цю гру, але, на жаль, не дотягнули до фінального свистка".

Післяматчеве відео від YouTube-каналу vZbirna.

Нідерланди - Україна: підсумки матчу

  • Збірна України в Амстердамі зазнала поразки з рахунком 2:3. Українці відігралися після 0:2, але пропустили в кінцівці.
  • Після 1-го туру збірна України в групі С розташовується на третьому місці. Нідерланди та Австрія, набравши по 3 очки, очолили групу.
  • Збірна України програла в шостому поспіль матчі на чемпіонатах Європи, але при цьому змогла перервати серію з п'яти поспіль ігор на євро без забитих голів.
  • Найкращим гравцем матчу був визнаний автор переможного гола Дензел Дюмфріс.