Олександр Рябоконь (праворуч) / фото Український футбол

Головний тренер чернігівської "Десни" Олександр Рябоконь розповів, що служить в ЗСУ.

58-річний наставник дав інтерв'ю для "Українського футболу".

‒ Ви залишаєтеся головним тренером чернігівської Десни?

Відео дня

‒ Мій контракт закінчився влітку, а фактично я припинив працювати з початком війни. Мій контракт – у ЗСУ.

‒ Чи були у вас за цей час пропозиції від інших клубів?

‒ Розмови – були, конкретних пропозицій – ні. 

‒ Чи погодилися б працювати зараз за кордоном?

‒ Ні, і це було б незаконно. Мені 58 з половиною років – до 60 років чоловіки-українці мають залишатися в розпорядженні Міністерства оборони й бути готовими виконати свій обов’язок. Найкраща форма одягу для українського чоловіка зараз – камуфляж ЗСУ, а найкраще знаряддя праці – автомат для оборони України. 

‒ Як виглядає зараз ваш графік?

‒ Кілька днів вдома, інші – в лісах і на укріпних спорудах. Звісно, говорити про місця знаходження та характер об’єктів не станемо – військова таємниця, проте проведено великий комплекс робіт, щоб Північ України не була такою вразливою для агресора, як це було на початку активної фази війни 2022 року.

‒ Ви – спортсмен, як витримували навантаження у армії?

‒ Спершу – дуже важко. Треба було призвичаїтися як до специфічних навантажень, так і до ритму та психологічного тиску. Я зрозумів, що професія військового – надзвичайно важка. А ще переконався, що я ще в непоганій формі для свого віку. 

Ми всі, наш батальйон, зараз, по суті, виконуємо завдання в глибокому тилу. Інколи супроводжуємо вантажі на фронт. Але, загалом, у нас навантаження та ризик – незрівнянно менші, ніж у тих хлопців, які весь цей час боронять Україну на передовій. Кожного дня вони це переживають. Гинуть найкращі. Тому не лише наша армія, а й наша дипломатія зараз працює на повну силу. Тому що іноді здається, що наші партнери хочуть витягнути з нори гадюку руками українців. А так не буде – щоб зупинити найбільшого агресора з часів Гітлера, треба всім разом прямо зараз, не відкладаючи, допомогти зробити це Україні.

У Київській області ми йшли відразу вслід за військами, які вигнали ворога та деокуповували нашу територію. Проводилися саперні роботи, ми розбирали завали. Зараз основна увага мого добробату – це фортифікаційні роботи навколо Києва.

Раніше УНІАН повідомляв, що "Десна" пропустить наступний сезон чемпіонату України.

Вас також можуть зацікавити новини: