Наставник Шахтаря Де Дзербі відреагував на результати жеребкування Ліги чемпіонів

Італійський фахівець зізнався, що не дуже добре знає молдавський "Шериф".

Головний тренер "Шахтаря" Роберто Де Дзербі прокоментував результати жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів. "Гірники" потрапили в один квартет до мадридського "Реалу", міланського "Інтеру" та молдавського "Шерифу".

Слова 42-річного коуча наводить офіційний сайт донецького клубу.

"Міланський "Інтер" та "Реал" змінили тренерів, але, можливо, навіть поліпшили рівень. У групі є й "Шериф". Я не надто добре знаю цю команду, однак вони відмінно грали з "Динамо" (Загреб). Після жеребкування Ліги чемпіонів завжди складно сказати, наскільки група легка або важка. У Лізі чемпіонів можна натрапити на "Ліверпуль", "Манчестер", ПСЖ... Просто гратимемо і подивимось", - зазначив Де Дзербі.

Де Дзербі також прокоментував силу "Інтера", з яким неодноразово зустрічався в чемпіонаті Італії, коли працював в "Сассуоло":

"Інтер - міцна команда із сильними футболістами. Вони поміняли тренера. Тактично він, можна сказати, грає майже так само, як і попередній наставник. "Інтер" утратив Лукаку та Хакімі, але підписав Джеко, Чалханоглу, Корреа, тому я вважаю, що в них дуже міцна команда".

"Коли я був молодим, усі в Італії, звісно, дивилися на "Реал" як на грандіозний клуб, грандіозну команду, де завжди виступали міцні футболісти. Можливо, через це я на пресконференціях говорив про "Реал". Насправді останніми роками "Барселона" в Іспанії стала кращою, ніж "Реал". Однак "Реал" все ще одна з найкращих, найсильніших команд у Європі. Вони чудово виступають, у них міцні футболісти. Гратимемо, подивимось, як буде на полі, побачимо наш рівень", - додав керманич "гірників".

"Ми дуже поважаємо "Шериф", вони виграли 3:0 у загребського "Динамо". Ми поважаємо всі команди, які виступають у Лізі чемпіонів. Насправді минулого сезону ми бачили, що "Інтер", коли розпочався груповий етап, можливо, підійшов з іншими очікуваннями, проте зрештою закінчив на четвертому місці. У Лізі чемпіонів слід завжди поважати всіх і думати про кожен матч", - поділився очікуваннями італієць.

Ліга чемпіонів 2021-2022: головне

  • Груповий етап Ліги чемпіонів стартує 14 вересня і триватиме до 8 грудня. Команди традиційно зіграють один проти одного вдома і на виїзді.
  • Графік матчів групового раунду: 1 тур - 14/15 вересня, 2 тур - 28/29 вересня, 3 тур - 19/20 жовтня, 4 тур - 2/3 листопада, 5 тур - 23/24 листопада, 6 тур - 7/8 грудня.
  • У плей-офф турніру вийдуть по дві найкращі команди з кожної групи. 
  • Матчі плей-офф стартують 15 лютого, а фінал запланований на 28 травня.
  • "Динамо" потрапило в груповий етап ЛЧ напряму, а "Шахтар" подолав два раунди кваліфікації.