Мирон Маркевич / фото УНІАН

Відомі тренери та екс-футболісти поділилися своєю думкою про те, чого чекати від української збірної на Євро-2020, який стартував 11 червня.

Голова Комітету національних збірних УАФ, екс-тренер збірної України Мирон Маркевич:

"Хотів би бачити збірну України в півфіналі чемпіонату Європи. Потрібно ставити високу планку. При вдалому збігу обставин і супутньому фарті можна поборотися за місце в четвірці найкращих збірних континенту. Але тут дуже важливо уникнути травм, оскільки для нас це може стати проблемою".

Відео дня

"Чи можемо ми обіграти Нідерланди? Чому ні? Найчастіше перша гра проходить приблизно в рівній боротьбі. Зрозуміло, що з господарями буде непросто, але не так зараз страшний чорт, як його малюють", - також сказав Маркевич, якого цитує офіційний сайт УАФ

Головний тренер "Динамо" Мірча Луческу:

"Україна зараз конкурентоспроможна збірна. У ній багато гравців, які грають за топ-клуби Західної Європи. Власне, всі гравці атаки. У захисті є гравці з УПЛ. Це збалансована команда з хорошим потенціалом. Вона, безумовно, вийде з групи", - передає слова тренера gsp.ro.

Екс-тренер "Ворскли", "Іллічівця" та інших клубів Микола Павлов:

"Хотів би відзначити мікроклімат в колективі. П'ять років тому зі збірної раз по раз виходили якісь негативні новини, а сьогодні такого немає. Для мене це найважливіше".

"Я підтримував Шевченка з перших днів, тому що знав його професійні та людські якості. Знав, який він сім'янин, і бачив, як по-батьківськи він ставиться до хлопців. За цей час він набрався ще більшого досвіду - і тренерського, і життєвого. Тому я впевнений в одному: соромно за команду нам не буде, якими б не були її результати. Звичайно, я сподіваюся, що нам вдасться вийти з групи", - наводить слова Павлова zbirna.com.

Екс-футболіст збірної України Євген Левченко:

"Україна дасть бій Нідерландам. Індивідуально голландці сильніші, але командно, тактично цього суперника можна придавити. Важливо не пропустити першими. Хочу зауважити, що ця команда де Бура - абсолютно не топова. Коли ж ще обігравати таку збірну Нідерландів,як не зараз?".

"Мінімально я розраховую на нічию, але як бонус - перемогу, але в цілому потрібно пам'ятати, що суперник у стартовому поєдинку Євро-2020 все-таки сильніший за збірну України", - поділився своїми очікуваннями від стартового матчу "жовто-синіх" Левченко, передає footboom.com.

Читайте також"Досягли переможного компромісу": озвучено нове рішення УЄФА щодо напису "Героям слава!"на футболках збірної України

Головний тренер "Руху" Іван Федик:

"На півфінал чемпіонату Європи ми можемо розраховувати. Це моя думка І вона грунтується на хорошій, якісній роботі тренерського штабу і футболістів. Бачу, що збірна України в оптимальному стані підійде до офіційних матчів", - цитує Федика Sport Arena.

Екс-футболіст збірної України Сергій Назаренко:

"Мені дуже хочеться, щоб голосно про себе заявила вся наша команда. І передумови для цього є: збалансований склад, потужна середня лінія, кваліфікований тренерський штаб. Сподіваюся, що з мотивацією також не буде ніяких проблем і з першочерговим завданням - виходом з групи, наші хлопці впораються", - сказав Назаренко сайту meta-ratings.com.ua.

Збірна України на Євро-2020: що потрібно знати