Мірча Луческу / фото REUTERS

Головний тренер київського "Динамо" Мірча Луческу змінив свою думку про дискваліфікацію російських спортсменів через напад РФ на Україну.

Румунський фахівець раніше виступав проти покарання спортсменів з РФ, вважаючи, що спорт поза політикою, а тому атлети не повинні страждати за те, що робить керівництво країни. Тепер же, Луческу вважає, що усувати росіян від змагань слід.

"Я вважаю, що тих, хто підтримав вторгнення, слід усунути, тому що спорт не має до цього ніякого відношення. Спорт - це чесна гра і пристрасть. Спортсмени не повинні підтримувати війну. Ті, хто говорить про це позитивно, є жертвами пропаганди, цього не можна робити.

Відео дня

Я сказав, що російські спортсмени не повинні розплачуватися за те, що відбувається в Україні, і багато накинулися на мене за це. Але я вірю, що спорт може сприяти миру. Можливо, це не допоможе безпосередньо, але це може прокласти шлях до того, чого ми всі хочемо", - наводить слова Луческу видання The Guardian.

Нагадаємо, війна в Україні почалася рано вранці 24 лютого, коли РФ приступила до масштабного вторгнення. Український спротив російській агресії триває вже другий місяць. 

Через військове вторгнення в Україну Росія стала фактично ізгоєм у світі спорту, їх спортсмени і команди були відсторонені від участі практично у всіх змаганнях і турнірах.

Вас також можуть зацікавити новини: