Адам Салаї / Фото REUTERS

Збірна Угорщини на Євро-2020 ледь не створила сенсацію, до останнього претендуючи на вихід з "групи смерті" з Францією, Португалією і Німеччиною.

Угорська збірна змогла набрати очки в матчі з французами і німцями, причому Німеччину могла навіть обіграти, але упустила перемогу.

Такий успіх угорської збірної можна пояснити не тільки грою на полі, а й тим, як вміє мотивувати своїх партнерів капітан команди Адам Салаї.

Відео дня

Після вильоту угорців з Євро-2020 в мережі з'явилося відео потужної мотиваційної промови Салаї, яку він виголосив у роздягальні перед фінальним матчем відбору на Євро-2020 проти Ісландії. Цей поєдинок відбувся в листопаді минулого року і завершився вольовою перемогою Угорщини з рахунком 2:1. 

Читайте також"Ми обкакалися": капітан збірної Росії виправдався за ганебний виліт команди з Євро-2020

"Ми хотіли потрапити сюди, і ось ми тут. Сьогодні наш вирішальний матч. Через коронавірус люди втрачають роботу. Через коронавірус людям платять менше. А ми за 90 або 120 хвилин можемо змінити цей рік. Це не повинно тиснути на вас. Це можливість і радість, що на 120 хвилин у кожного є робота, якою ми можемо змінити цей рік! Цілий рік! 14 мільйонів угорців будуть дивитися цей матч по ТБ. І ми можемо це зробити.

Як ми це зробимо? Сьогодні не буде нікого, хто втомився. Нікого, хто програє єдиноборство. Нікого, хто впаде на землю. Сьогодні я просто хочу побачити, що ми гладіатори! Що б не сталося, що б не сталося - втоми немає! І ті, хто залишиться на лавці, теж вирішують результат матчу! Вперед, Угорщина!",- сказав Салаї.

Відео опубліковано на сторінці sports.ru у Twitter.

"Який молодець!", "Аж мурашки побігли по тілу. Захотілося вийти з ними на поле і померти за Угорщину", "Капітанище!", "Круто! Навіть майже сльози навернулися", "Яскраво", - коментують вболівальники.

Відзначимо, що 33-річний Салаї виступає за німецький "Майнц". За збірну Угорщини він провів 69 матчів, в яких забив 23 голи.

Збірна Угорщини: результати на Євро-2020