Олександр Караваєв та Андрій Ярмоленко / фото REUTERS

Гравці збірної України Андрій Ярмоленко та Олександр Караваєв прокоментували перемогу над Північною Македонією на груповому етапі Євро-2020.

Гравців цитує офіційний сайт УАФ.

Андрій Ярмоленко зазначив, що суперник змусив українську збірну понервувати:

Відео дня

"Це чемпіонат Європи, тут слабких команд не буває. У перерві тренерський штаб нас попереджав, що суперник зараз побіжить вперед, адже йому втрачати нічого. Македонці змусили нас захищатися, нервувати. Ми розуміли, що нам потрібна тільки перемога, і не хотіли її втрачати. І хлопці, і тренерський штаб - всі хвилювалися, але добре, що нам вдалося утримати перемогу. Вітаю всіх наших уболівальників з цим результатом".

Капітан української збірної підкреслив, що додатковою мотивацією на Євро-2020 для нього стало те, що його почали списувати з рахунків:

Читайте також"Було приємно дивитися": Шевченко підбив підсумки матчу з Північною Македонією

"Я скучив за футболом, майже рік я сидів у запасі в клубі, заліковував травми. Мене почали вже списувати. Це мене мотивувало, і я цілеспрямовано готував себе для збірної. Я виконав велику роботу, приїхав в розташування команди навіть раніше, ніж було потрібно, тут виконав знову чималу роботу разом з усіма хлопцями".

Також Ярмоленко подякував уболівальникам за підтримку на трибунах.

Олександр Караваєв

"Хороший результат. У першому таймі ми повністю переграли суперника, створили купу моментів, контролювали гру. Ми розуміли, що в другій половині зустрічі македонці щосили понесуться вперед, щоб забивати. Ми це передбачили, зупиняли їх атаки. Швидше за все, ми десь втратили концентрацію. Будемо розбиратися, працювати, щоб це більше не повторювалося. З перевагою в рахунку потрібно правильніше грати, щоб не давати суперникам створювати моменти".

Караваєв підкреслив, що до вирішального матчу з Австрією Україна підійде в гарному настрої:

"Факт перемоги та підтримка наших уболівальників на стадіоні, яких було дуже багато, дають дуже позитивні емоції. Тепер потрібно правильно відновитися і підготуватися до матчу з Австрією. Цей поєдинок буде вирішальним. Вже з сьогоднішнього дня почнемо підготовку".

Україна - Північна Македонія: підсумки матчу

  • Збірна України у 2-му турі Євро-2020 обіграла Північну Македонію з рахунком 2:1. Голами в України відзначилися Андрій Ярмоленко та Роман Яремчук: дивитися відео голів.
  • Ярмоленко і Яремчук забили у другому турі поспіль і увійшли до числа найкращих бомбардирів Євро-2020.
  • Найкращим гравцем матчу був визнаний Ярмоленко.
  • За підсумками двох турів збірна України набрала 3 очки. У Македонії - 0 очок і четверта позиція.