Футболісти Ліверпуля святкують гол / фото REUTERS

У середу, 27 квітня, на знаменитому стадіоні "Енфілд" відбувся перший поєдинок 1/2 фіналу Ліги чемпіонів, в якому "Ліверпуль" протистояв "Вільярреалу". Гра завершилася тріумфом господарів поля з рахунком 2:0. 

Перший тайм матчу завершився з рахунком 0:0, проте на боці команди Юргена Клоппа була істотна статистична перевага. За першу половину зустрічі мерсисайдці завдали 15 ударів по воротах суперника, в той час як іспанці - всього один. Крім того, в першому таймі "Ліверпуль" володів м'ячем 63% часу і записав на свій рахунок удар в каркас воріт "Вільярреала".

"Ліверпуль" відкрив рахунок у матчі на 53-й хвилині. Джордан Хендерсон виконав подачу з флангу, а захисник "Вільярреала" Первіс Еступіньян підставив ногу і зрізав м'ячь"за комір" своєму голкіперу. На 55-й хвилині "Ліверпуль" подвоїв перевагу на табло. Автором голу став Садіо Мане, асистував йому Мохамед Салах. При цьому мерсисайдці забили ще кілька голів, які не були зараховані через офсайд. 

Відео дня

"Ліверпуль" - "Вільярреал" - 2:0

Голи: Еступіньян, 53 (аг), Мане, 55

"Ліверпуль": Аліссон, Александр-Арнольд (Гомес, 81), Конате, ван Дейк, Робертсон, Хендерсон (Кейта, 72), Фабіньо, Алькантара, Салах, Мане (Жота, 72), Діас (Орігі, 81)

"Вільярреал": Рульї, Фойт, Альбіоль, Пау Торрес, Еступіньян (Трігерос, 72), Чуквуезе (Діа, 72), Парехо (Орьє, 72), Капу, Коклен (Педраса, 57), Ло Чельсо, Данджума (Алькасер, 86)

Попередження: ван Дейк (32) - Еступіньян (47), Ло Чельсо (62)

Огляд матчу: 

Варто відзначити, що завдяки забитому м'ячу в цій грі, форвард "Ліверпуля" Садіо Мане повторив рекорд Дідьє Дрогба за голами в плей-офф Ліги чемпіонів серед африканських гравців. Обидва футболісти забили по 14 голів 

Слова тренерів після матчу

Головний тренер "Вільярреала" Унаї Емері:

"Ми хотіли перемогти, контролювати гру, але нам не дозволили. На нашому стадіоні все буде інакше. Ми постараємося створити їм більше проблем. Це "Ліверпуль", сильна команда, фаворит. Але ми знаємо, що здатні з ним змагатися. Думаю, наступного тижня шанси у нас будуть". 

Головний тренер "Ліверпуля" Юрген Клопп:

"Ми добре рухалися в першому таймі. Потрібно було зберігати позитивний настрій і мислення. Все склалося вдало. Тепер поїдемо в гості до "Вільярреалу" і постараємося вийти у фінал. Потрібно зберігати повну бойову готовність і стовідсотковий настрій, щоб провести матч-відповідь так само, як перший".

Матч-відповідь 1/2 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА сезону-2021/2022 "Вільярреал" - "Ліверпуль" пройде 3 травня у Вільярреалі (Іспанія).

Ліга чемпіонів 2021-2022: головне

  • Груповий етап Ліги чемпіонів тривав з 14 вересня по 8 грудня. У плей-офф турніру вийшли по дві кращі команди з кожної групи.
  • "Шахтар" і "Динамо" у своїх групах достроково стали останніми.
  • "Челсі" - чинний володар трофею.
  • Півфінали відбудуться 26-27 квітня і 3-4 травня. Фінал буде зіграний 28 травня в Парижі.
  • Спочатку фінал ЛЧ повинен був прийняти Санк-Петербург, але через військову агресію РФ УЄФА позбавив Росію права прийняти фінал турніру. Крім того всі російські клуби і збірна були відсторонені від ігор під егідою ФІФА та УЄФА.